Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valainim bronza pasaules čempionātā ratiņpaukošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valainim bronza pasaules čempionātā ratiņpaukošanā
Latvijas komanda pasaules čempionātā ratiņpaukošanā. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Itālijā notiekošajā pasaules čempionātā ratiņpaukošanā sacensībās ar floreti Latvijas pārstāvis Dmitrijs Valainis ieņēma trešo vietu.

Valainis startēja C medicīnas grupā, kurā kopā sacentās astoņi ratiņpaukotāji. Vispirms parasportisti cīnījās apakšgrupā, kur katrs sacentās ar katru. Septiņās cīņās Latvijas pārstāvis izcīnīja piecas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, sakrājot bilanci 5-2, kas deva otro vietu.

Visi astoņi dalībnieki turpināja cīņas izslēgšanas kārtās, kas sākās ar ceturtdaļfinālu, kur Valainis ar 15:5 pārspēja itāli Klaudio Radičelo. Pusfinālā līdzīgā cīņā diemžēl ar 12:15 nācās piekāpties ukrainim Serhijam Šavkunam, Tā kā cīņas par trešo vietu nenotika, tad abi pusfināla zaudētāji, tajā skaitā Valainis, tika pie bronzas medaļas.

Savukārt B medicīnas grupā piedalījās Oļegs Garkuls-Gurevičs, kuram konkurenci sastādīja 32 ratiņpaukotāji. Šajā grupā, ņemot vērā dalībnieku lielo skaitu, sacensības sākas uzreiz ar izslēgšanas cīņām. Garkuls-Gurevičs bija izsēts ar 24.numuru un pirmajā kārtā ļoti līdzīgā duelī tikai ar 13:15 zaudēja japānim Akiram Cunodam, kurš bija izsēts ar augsto 9. numuru.. Latvijas pārstāvis sacensības noslēdza 25.pozīcijā.

Sestdien, 7.oktobrī, paukošanā ar špagu uz starta izies viss mūsu izlases trio – Oļegs Garkuls-Gurevičs, Andrejs Satrevičs un Dmitrijs Valainis. Pasaules čempionāts ir arī viens no kvalifikācijas turnīriem uz 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.lpkomiteja.lv/jaunumi/l...