Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jansons kļūst par Eiropas čempionu brīvā stila skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jansons kļūst par Eiropas čempionu brīvā stila skrituļslidošanā
Nils Janosns. Foto: Publicitātes foto.

Rīdzinieks Nils Jansons pagājušās nedēļas nogalē Portugālē kļuva par Eiropas čempionu brīvā stila skrituļslidošanā, bet liepājnieks Valters Grasmanis ieguva augsto septīto vietu profesionāļu grupā.

Eiropas čempionāts brīvā stila skrituļslidošanā ir viens no nozīmīgākajiem šāda veida pasākumiem Eiropā, ko organizē pasaules skrituļsportu pārstāvošā organizācija "World Skate Europe", ko starptautiski atzinusi Starptautiskā olimpiskā komiteja.

Kopā šajā čempionātā Latviju pārstāvēja trīs pašmāju sportisti. Nils Jansons un Valters Grasmanis startēja profesionāļu disciplīnā, kur kopā bija 25 dalībnieki no deviņām valstīm. Savukārt sieviešu profesionāļu disciplīnā no Latvijas startēja Liene Nulle.

Vairāku dienu sacensībās Jansons izcīnīja Eiropas čempiona titulu, aiz sevis otrajā vietā atstājot Polijas labāko sportistu Tomeku Prižbiliku, bet trešais bija pašreizējais pasaules čempions Diego Gilo no Šveices. Tikai 20 gadus vecais Grasmanis bija septītais, dāmu sacensībās Nulle bija desmitā.

"Sacensības bija garas un karstas, ne kā esmu ieradis startēt. Treniņu diena, tad kvalifikācija, pusfināli un visbeidzot ceturtajā dienā fināls. Katram braucējam bija divi 50 sekunžu braucieni, lai parādītu savu labāko sniegumu. Šeit tiesneši visaugstāk vērtē ielu elementu izmantošanu, braucēja stilu un triku sarežģītību. Lai gan mūsu sporta saknes vairāk ir meklējamas dzīvesveidā un ielās, kas ir arī mana galvenā profesionālā darba vide - filmējot video sadaļas un promo klipus sponsoriem - esmu priecīgs, ka šādi mans sports iegūst vairāk atpazīstamību un jauno talantu vecāki tam var ieraudzīt perspektīvas iespējas nākotnei, lai to ar to nodarbotos un veidotu veiksmīgu karjeru," saka Jansons. "Finālā pirmais brauciens izdevās stabili, kā plānots, bet ne uz visiem 100%, tāpēc otrajā varēju izpildīt trikus ar augstāku risku, kas arī izdevās. Sacensības ļoti izbaudīju, zināju, ka esmu gatavs parādīt savu labāko. Regulāri strādāju ar savu fiziskās un mentālās sagatavotības treneri Diānu Stupeli, kas arī šoreiz palīdzēja piestrādāt pie tā, lai gan prāts, gan ķermenis ir gatavs visam."

"Bija liels prieks pārstāvēt Latviju Eiropas čempionātā, sajūtas ir vārdiem neizsakāmas. Esmu ļoti priecīgs par smagi izcīnīto septīto vietu. Gribētu teikt ka šīs bija salīdzinoši grūtās sacensības ne tikai spēcīgo konkurentu dēļ, bet arī milzīgā karstuma dēļ," par sacensībām teica Grasmanis.

Nils Jansons ir viens no spožākajiem Latvijas vārdiem ekstrēmā sporta pasaulē – viņš ir profesionāls inline skrituļslidotājs. Bijis daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs, ir viens no nedaudzajiem pasaulē, kura vārds rakstīts uz īpašiem skrituļslidu modeļiem, kā arī ir izveidojis pats savu dzīvesstila zīmolu "Magic Boots", ar kuru popularizē brīvā stila skrituļslidošanas kultūru un vērtības.

Izmantotie resursi:
DELFI - Delfi