Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem šahistiem panākumi starptautiskā turnīrā Lietuvā "The Baltic way"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunajiem šahistiem panākumi starptautiskā turnīrā Lietuvā "The Baltic way"
Marija Kuzņecova (no labās) savā grupā guva pārliecinošu uzvaru. Foto no facebook.com/arvydas.baltrunas

Lietuvas galvaspilsētā aizvadīts no jau sestais tradicionālais starptautiskais bērnu un jauniešu šaha festivāls "The Baltic Way". Latvijas pārstāvji kopējā ieskaitē izcīnīja piecas godalgotas vietas, tajā skaitā vienu uzvaru.

Divu dienu četros rapida turnīros kopumā piedalījās 138 spēlētājo no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Ukrainas un FIDE. Viļņā kopumā Latviju pārstāvēja 25 jaunie spēlētāji.

Divās dienās jaunie censoņi spēlēja deviņas rapida kārtas ar apdomas laiku 25 minūtes partijai plus 10 sekundes par gājienu. Cīņas ritēja četrās vecuma grupās, no U-8 līdz U-14, zēniem un meitenēm sacenšoties kopā.

Latvijas šahistiem izdevās tikt labāko trijniekā kopējā vērtējumā visos četros turnīros, bet U-12 vērtējumā pat uzvarēt. Pirmo vietu ar 8,5 punktiem no 9 ieguva Marija Kuzņecova (1814), savukārt Reinis Valdats (1515) ar 6,5 punktiem šajā grupā bija labākais zēnu vērtējumā, bet kopējā ieskaitē viņš ieguva 3.vietu. Tikpat punktu un 4.vieta Daniilam Aleksejevam.

U-8 kopējā ieskaitē ar 7,5 punktiem otro vietu ieguva Maksimilians Bodaks (1199), kurš no uzvarētāja Ukrainas šahista atpalika par puspunktu. Līva Mieriņa ar 5 punktiem bija labākā no meitenēm, bet kopējā ieskaitē 11.vietā.

U-14 ar 6,5 punktiem trešais palika Artjoms Tolmačevs (1914), iegūstot tikpat punktus kā otrās vietas ieguvējs no Lietuvas un par puspunktu atpaliekot no uzvarētāja ukraiņa, bet U-10 šādu pat vietu kopējā vērtējumā ar 7 punktiem izcīnīja Jegors Andrusēvičs (1641), kurš pēc reitinga bija labākais, bet par punktu piekāpās ukraiņu puisim un krievu meitenei, kura startēja zem neitrālā FIDE karoga.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija