Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsu paralimpieši Pekinā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsu paralimpieši Pekinā
Līga Kārliete pēc izvizināšanās ar velorikšu

Līdz Pekinas paralimpisko spēļu atklāšanai palikušas tikai trīs dienas. ESports.lv saviem lasītājiem piedāvā nelielu ieskatu Latvijas sēdvolejbola izlases meiteņu ikdienā, kuras jau kopš pagājušās nedēļas nogales dzīvo Pekinas olimpiskajā ciematā un gatavojas savā dzīvē nozīmīgākajām sacensībām.
Par sniegto informāciju esam pateicīgi Līgai Kārlietei!

Sveiciens no Pekinas!

Jau pagājušas trīs dienas, kopš esam ieradušies tālajā austrumu zemē - olimpisko spēļu galvaspilsētā Pekinā. Laika apstākļi mūs laikam mīl un lutina - saulīte pa zemes virsu staigā un ir patīkami silts. Tiešām silts, nevis karsts un tveicīgs, kā bija lielajiem olimpiešiem. Dienas paiet kā atvaļinājumā - vakaros treniņi un tad atpūta.

Olimpiskais ciemats ir kā vesela pilsēta Pekinas nomalē, te nav nemaz tik viegli iekļūt un izkļūt ārā - aiz žoga... Pastiprināta apsardze un face control... Uz treniņiem braucam ar diviem autobusiem - viens tukšs pa priekšu un mēs ar otru pakaļ. Ķīniešu laipnība un pieklājība ir neaprakstāma, būtu vel ideāls variants, ja viņi kaut ko saprastu angliski... Vari simts un vienu reizi dienas laika iet garām, viņi uzreiz lec kājās un saka "helou". Patīkami, bet sāk jau nedaudz apnikt...

Šodien mūsu komanda paņēma brīvsoli un izmuka aiz žoga - patiesībā devāmies ekskursijā uz Beihai parku, vizinājāmies ar velorikšu pa Pekinas vecpilsētas ieliņām. Interesanti gan mums, gan ķīniešiem, kuri pat sarīkoja sacensības savā starpā par to, kurš nosauks viszemāko cenu, lai tikai mēs piekristu izvizināties ar viņu. Mūsu večuks vinnēja un tā mēs, samaksājot 20 juaņas (apmēram 1,40 lati), vizinājāmies veselu stundu... Šo ekskursiju finansējām sev pašas - no personīgajiem līdzekļiem. Tieši tāpat, kā arī visas turpmākās ekskursijas, kas nav paredzētas oficiālajos ekskursiju plānos. Par ceļojumu informāciju jāizsaka liels paldies SIA "Maksfar travel", aktīvi izmantojam viņu mājaslapā piedāvāto ekskursiju aprakstus - veicam kopsavilkumu un izvēlējamies to, kas mums vislabāk patika - ekskursijas, kuras nenogurdina, bet gan dod atslodzi un palīdz koncentrēties turpmākajiem treniņiem.

Žēl, ka mūsu džudists Kaspars Biezais un viņa treneris Andris Pimenovs nevarēja mums pievienoties. Viņiem treniņu laiki ir no rīta, bet mums, kā jau jūs sapratāt - vakaros.

Šī ekskursija patiešām bija fantastiska...

Drīz atkal tiksimies globālajā tīmekli!!!

Līga