Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bez AM finansējuma šaušanas sports var izmirt un pazust

Jānis Celmiņš

Bez AM finansējuma šaušanas sports var izmirt un pazust
Foto: www.saufed.lv

"Latvijas Šaušanas federācijai draud vai nu izjukšana, vai darbības pārtraukšana, kas automātiski nozīmē, ka šaušana kā sporta veids var pazust un izmirt," Valdības otrdien pieņemto lēmumu no 1. aprīļa pārtraukt sporta veidu un klubu finansiālo atbalstīšanu no Aizsardzības ministrijas (AM) portālam eSports.lv komentēja Latvijas Šaušanas federācijas (LŠF) ģenerālsekretārs Valērijs Vaskis.

Jau ziņots, ka valdība februārī nolēma sporta veidu atbalstam no AM budžeta piešķirt 572 500 latu, tai skaitā 55 000 latu Latvijas Šaušanas federācijai, bet 2009. gada 1. aprīlī tika pieņemts lēmums no 1. aprīļa pārtraukt sporta veidu un klubu finansiālo atbalstīšanu no Aizsardzības ministrijas (AM). No piešķirtajiem 55 000 Ls LŠF 2009. gadā organizēja un finansēja NBS izlases startu CISM Pasaules čempionātā un CISM reģionālajā čempionātā Elvā, kā arī organizēja Latvijas čempionātu lietišķajā šaušanā (militārpersonām) un Latvijas kausa izcīņu lietišķajā šaušanā trijos etapos.

"Valdības otrdien pieņemtais lēmums no 2009. gada 1. aprīļa pārtraukt sporta veidu un klubu finansiālo atbalstīšanu no Aizsardzības ministrijas (AM) budžeta nozīmē, ka Latvijas Šaušanas federācijai draud vai nu izjukšana, vai darbības pārtraukšana, kas automātiski nozīmē, ka šaušana kā sporta veids var pazust un izmirt, tādejādi nedodot NBS karavīriem, zemessargiem un jaunsargiem uzlabot šaušanas iemaņas," skaidro LŠF ģenerālsekretārs Vaskis.

Pateicoties iepriekšējam AM atbalstam Latvijas NBS Ložu šaušanas izlase jau vairākus gadus startējusi Pasaules čempionātos karavīriem (CISM). Pēdējais Pasaules čempionātā Nāciju kausa izcīņas kopvērtējumā Latvijas NBS izlase izcīnīja augsto sesto vietu, 42 valstu konkurencē. "Šaušanas federācija ir vienīgā federācija, kas specializē un pilnveido bruņoto spēku kontingenta šaušanas prasmi," atgādina federācijas vadītājs.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 17:35, pirms 16 gadiem
Izņemot Kuzminu, nekādu panākumu nebija, who cares!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-03 17:46, pirms 16 gadiem
LoRd rakstīja: Izņemot Kuzminu, nekādu panākumu nebija, who cares!
...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 18:04, pirms 16 gadiem
Un?

     [+] [-]

, 2009-04-03 18:17, pirms 16 gadiem
Žēl jau būtu! Vienalga tas ir populārs vai nē... Nesaprotu kapēc katram sporta veidam vajag savu federāciju..

  -2 [+] [-]

, 2009-04-03 18:32, pirms 16 gadiem
visa tā sporta finasēšana izskatās ir kārtīgā pakaļā un lielā bardakā... kādā sakarā federācijai jāfinansē militārpersonas un visādi cismi... ?

  +2 [+] [-]

, 2009-04-03 18:35, pirms 16 gadiem
boleks rakstīja: visa tā sporta finasēšana izskatās ir kārtīgā pakaļā un lielā bardakā... kādā sakarā federācijai jāfinansē militārpersonas un visādi cismi... ?
domāju, ka šaušanas sports būtu vienīgais, kas būtu jāfinansē arī šajos krīzes apstākļos, te skaidri pateikts, ka - "Šaušanas federācija ir vienīgā federācija, kas specializē un pilnveido bruņoto spēku kontingenta šaušanas prasmi" manuprāt jāturpina atbalstīt šaušanu, pārejie protams mūsu grūtajos laikos nav jāfinansē no ministrijas.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 20:14, pirms 16 gadiem
prima rakstīja: domāju, ka šaušanas sports būtu vienīgais, kas būtu jāfinansē arī šajos krīzes apstākļos, te skaidri pateikts, ka - "Šaušanas federācija ir vienīgā federācija, kas specializē un pilnveido bruņoto spēku kontingenta šaušanas prasmi" manuprāt jāturpina atbalstīt šaušanu, pārejie protams mūsu grūtajos laikos nav jāfinansē no ministrijas.
Manā izpratnē federācijai jāfinansē sportisti (piem. tas pats Kuzmins) un sporta veida attīstība, nacionālie čempionāti utt.
Armija par saviem kadriem un viņu šaušanas prasmi, lai rūpējas pati ar iedalīto finansējumu... kamdēļ tā nauda jālaiž pa lokiem... vai es kaut ko ne tā saprotu...

  +3 [+] [-]

, 2009-04-03 21:31, pirms 16 gadiem
Ha, tas mani nemaz neizbrīna!
Jo, spriežot pēc finansējuma sadales, Latvijas karavīram nav jāprot:
-šaut (šaušana);
-orientēties mežā (orientēšanās);
-peldēt (peldēšana);
-skriet (vieglatlētika, kross);
-lēkt (vieglatlētika),
bet noteikti ir jāprot:
-mest no attāluma grozā arbūzus (basketbols);
-mest 2x4 metru kastēs 18 gadsimta lielgabalu lodes (rokasbumba);
-aizspert cik iespējams tālu projām pretinieka nomestās ķiveres (futbols),
uzskaitījumu varētu turpināt un turpināt...

  +2 [+] [-]

, 2009-04-04 08:40, pirms 16 gadiem
ļoti žēl, ka tā...

Šaušanas sportam atbalsta vispār nekad nav bijis un nav, šeit tāpat tikai militāristus atbalstīja!

A priekšlikumu Ādažu poligonu reizi mēnesī īrēt civilajiem - nē, nē, tas tač baigi slepenais iestādījums, tur militāristus nedrīkst ievest.... LOHI!!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-04 14:04, pirms 16 gadiem
Šaušanas sportam atbalsta vispār nekad nav bijis un nav, šeit tāpat tikai militāristus atbalstīja!
Jap, raksta autors tiešām aizmirsa piebilst ka militāristi finansē tikai savus sportistus un sporta veidus

Poligona īre... vai tie sūda militāristi ir tajā poligonā ieguldījuši kaut santīmu lai prasītu īres maksu? Paši to šautuvi neizmanto un citiem ar neļauj.

P.S. Šīs lapas augšā- kreisajā pusē pie sporta veidiem, skaidri redzam ka šaušanas sporta nemaz nav. Ko vēl teikt.....