Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Talsos notiks Latvijas čempionāts badmintonā pārējām jauniešu grupām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē Talsos notiks Latvijas čempionāts badmintonā pārējām jauniešu grupām
Foto: Latvijas badmintona federācija.

2. un 3.oktobrī Talsos notiek Latvijas čempionāts badmintonā trijās vecuma grupās - U11, U15 un U19. Arī šogad, tāpat kā 2019. un 2018.gadā, Latvijas U19 čempionāta vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīru uzvarētāji saņems ļoti vērtīgu un junioru vecumam ļoti atbilstošu balvu no autoskolas “Einšteins”.

Šis būs turpinājums Latvijas čempionātu maratonam vairāku nedēļu garumā - iepriekšējā nedēļā Valmierā notika Latvijas čempionāts U13, U17 un U21, bet 9. un 10.oktobrī turpat Talsos notiks arī Latvijas čempionāts pieaugušajiem. 6. un 7.novembrī ieplānots arī Latvijas čempionāts senioriem.

Sestdien, 2.oktobrī notiks U11 un U19 vienspēles, kā arī U15 dubultspēles. Svētdien, 3.oktobrī notiks U15 vienspēles, kā arī U19 dubultspēles.

Šogad U11 vecuma grupā Latvijas čempionāta ietvaros dubultspēļu turnīri nenotiek, jo puišu dubultspēlēs pieteicās tikai 3 pāri, meiteņu dubultspēlēs tikai 2, jauktajās dubultspēlēs 3. Latvijas čempionāta nolikumam neatbilstošs bija arī U11 meiteņu vienspēļu turnīrā pieteikto dalībnieku skaits (tikai 4), taču LBF Valdē par jaunatnes sportu atbildīgais Jānis Sala un par treneru komisiju atbildīgā Diāna Šavalgina kopīgi nolēma U11 meiteņu vienspēļu turnīru neatcelt.

Talsu sporta hallē, paralēli ar 8 badmintona laukumiem uz koka grīdas, tiks iekārtoti arī 2 badmintona paklāja laukumi, uz kuriem notiks nozīmīgākas Latvijas čempionāta U11, U15, U19 spēles. Tiks nodrošināta arī tiešraide no šiem laukumiem Youtube kanālā Badminton.lv.

Latvijas čempionātā badmintonā U11, U15, U19 piedalīsies spēlētāji no Liepājas, Ventspils, Talsiem, Jelgavas, Ķekavas, Siguldas, Valkas, Valmieras un Rīgas.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv