Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

100 tūkstoši skatītāju vēro “Western Bulldogs” uzvaru AFL finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

100 tūkstoši skatītāju vēro “Western Bulldogs” uzvaru AFL finālā
Foto: afl.com.au

Vakardien Austrālijā, Melburnas pilsētā tika izspēlēts Austrālijas futbola līgas finālmačs, kuru klātienē vēroja 100 tūkstoši skatītājs. Spēlē, kurā par uzvaru cīnījās Sidnejas “Swans” un Melburnas “Western Bulldogs” ar 13.11(89):10.7(67) uzvaru izcīnīja melburnieši.

Austrālijas futbola līga ir viens no Austrālijas komerciāli veiksmīgākajiem sporta pasākumiem, kā arī, protams, pats sporta veids, lai arī līdzīgas spēles ir spēlētas arī Lielbritānijā, var tikt uzskatīts par Austrālijas nacionālo sportu. AFL finālspēle, jeb, kā to sauc Austrālijā, Lielais fināls, var tikt pielīdzināts ASV “Super Bowl” spēlei, jo tas ir ne tikai svarīgs sporta, bet arī kultūras pasākums, jo maču pārtraukumos, kā arī pirms un pēc spēles, uzstājas pasaulē labi zināmi mākslinieki.

Šī gada finālā tikās regulārās sezonas uzvarētāji Sidnejas “Swans” un Melburnas “Western Bulldogs”, kuri tajā pašā regulārajā sezonā ieņēma vien septīto vietu.

Pati finālspēle arī bija ļoti aizraujoša, jo spēles pirmajā pusē komandas rādīja ļoti sīvu spēkošanos un pārmaiņus te viena, te otra komanda izvirzījās vadībā, taču puslaikā rezultāts bija 7.3(45):7.1(43) par labu Sidnejai. Otrajā spēles pusē gan mājnieki parādīja raksturu un spēja aizbēgt no regulārās sezonas uzvarētājiem, mača beigās gūstot trīs rezultatīvus uzbrukumus pēc kārtas un svinot uzvaru ar 13.11(89):10.7(67).

Melburnas “Western Bulldogs” šī bija pirmā uzvara AFL čempionātā pēdējo 62 gadu gadu laikā, kas bija garākā “sausā” sērija mūsdienu Austrālijas futbola līgā.

Par finālspēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts “Western Bulldogs” pārstāvis Džeisons Džohanisens, kurš guva vienu punktu, kā arī bija neapšaubāms savas komandas līderis.

2016. gada AFL Lielais fināls, Sidnejas “Swans” - Melburnas “Western Bulldogs”

Izmantotie resursi:
The official website of the Australian Football...