Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien Saulkrastos notiks pirmais Latvijas kauss pludmales badmintonā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sestdien Saulkrastos notiks pirmais Latvijas kauss pludmales badmintonā
Foto: Dreamstime.com

Sestdien, 3.jūlijā, Saulkrastos viesnīcas “Minhauzena Unda” teritorijā notiks pirmais Latvijas kauss dubultspēlēs pludmales badmintonā, informē Latvijas Badmintona federācija. Turnīram pieteikušies 10 pāri no Rīgas, Siguldas, Valmieras un Jelgavas.

Latvijas kauss dubultspēlēs pludmales badmintonā notiks saskaņā ar Pasaules Badmintona federācijas apstiprinātajiem pludmales badmintona noteikumiem. Spēles notiks līdz trim uzvārētiem 11 punktu setiem. Ja setā rezultāts ir 10:10, tad turpinās spēlēt līdz divu punktu pārsvaram, bet 13.punkts būs izšķirošais. Spēlētāji mainās ar laukuma pusēm, kad uzvarošais spēlētājs ir ieguvis sešus punktus. Vienlaicīgi ar laukumu maiņu būs atpūtas intervāls 60 sekundes. Starp setiem atpūtas intervāls būs 120 sekundes.

Pludmales badmintona noteikumi ir līdzīgi badmintona noteikumiem, taču ir dažas atšķirības. Pludmalē varēs spēlēt ne tika vienspēles un dubultspēles, bet būs arī iespēja spēlēt trīs pret trīs. Tīkla augstums ir nemainīgs, bet atšķirība ir tā, ka divi metri pie tīkla ir “mirusī zona”, tādējādi pludmalē vairāk dominēs spēcīgāki sitieni, vairāk gremdes, nevis māņsitieni kā tas ir tradicionālajā badmintonā.

Pludmales badmintons ir vērienīgs jauns Pasaules badmintona federācijas attīstības projekts, lai radītu iespējas visu vecumu un spēju cilvēkiem spēlēt badmintonu zālienos un smilšu laukumos, parkos, dārzos, ielās, rotaļlaukumos, pagalmos un pludmalēs visā pasaulē. Pludmales badmintona laukuma izmēri ir piemēroti ikvienam pludmales volejbola laukumam. Garums ir tieši tāds pats – 16 metri, taču pludmales badmintona laukums ir šaurāks – dubultspēlēs seši metri, vienspēlēs pieci metri.

Spēlēs tiks izmantota speciālā pludmales badmintona bumbiņa, kas ir pāris gramus smagāka un īpaši piemērota spēlēšanai vējainā laikā. Jārēķinās, ka pludmales badmintonu nevar spēlēt ar pārspriegotām badmintona raketēm. Optimālais spriegojums – astoņi kilogrami. Turnīra rīkotāju rīcībā būs arī vājāk nospriegotas “Shuttle time” alumīnija badmintona raketes.

Pludmales badmintona bumbiņas lidojumu neietekmēs līdz 3,3 m/s spēcīgais vējš, tai skaitā pavējš, sānvējš un pretvējš, kā arī neietekmēs mitrums un nespēcīgs lietus. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publiskotā informācija liecina, ka vasaras mēnešos vidējais vēja ātrums Latvijā ir mazāks nekā 3 m/s.

Latvijas kausa izcīņa notiks slēgtā teritorijā, Saulkrastos pie viesnīcas “Minhauzena Unda”. Tur atrodas divi pludmales volejbola laukumi, kas ieskauti priežu mežā, tādējādi pasargājot spēlētājus no saules un vēja.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija