Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jelgavā aizvadīts LČ garajās distancēs un Avdejeva kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jelgavā aizvadīts LČ garajās distancēs un Avdejeva kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā
Foto: Jelgava.lv, Eva Mellēna

Vakar, 1. maijā, Jelgavā notika Pavasara kauss, Latvijas čempionāts garajās distancēs un Aleksandra Avdejeva balvas izcīņa smaiļošanā un kanoe airēšanā. A.Avdejeva kausu izcīnīja OC "Limbaži" smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde.

Pēc divu gadu pārtraukuma 1. maijā Lielupē atkal pulcējās smaiļotāji un kanoe airētāji, šoreiz no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas (sportisti, kuri šobrīd uzturas Latvijā un Igaunijā). Viņi sacentās sešās vecuma grupās: zēni/meitenes (2008.–2010. gadā dzimušie), jaunieši/jaunietes (2006.–2007. gadā dzimušie), juniori/juniores (2004.–2005. gadā dzimušie), vīrieši/sievietes (2003. gadā dzimušie un vecāki), veterāni/veterānes līdz 50 gadu vecumam, veterāni/veterānes no 51 gada vecuma.

Sacensības norisinājās Lielupē starp auto un dzelzceļa tiltiem. Vīrieši un juniori airēja 4800 metrus (trīs apļus), sievietes, juniores, jaunieši un zēni – 3200 metrus (divus apļus), jaunietes, meitenes, veterāni – 1600 metrus (vienu apli).

Tradīcija ir arī tā, ka 1, maija sacensībās Jelgavā tiek izcīnīts ceļojošais Aleksandra Avdejeva kauss. Tas tiek pasniegts ātrākajam smaiļotājam vīriešu grupā. Šogad kausu izcīnīja Aldis Artūrs Vilde no OC "Limbaži", kurš spraigā cīņā par sekundi apsteidza olimpieti un savu komandas Alekseju Rumjancevu. Savukārt kanoe airēšana otro vietu ieguva Roberts Lagzdiņš vīriešu konkurencē (Jelgavas BJSS), kurš piekāpās tikai igaunim Jozepam Karlsonam. Smaiļošanā sievietēm uzara Igaunijai, pirmajai finišējot Elizavetai Fedorovai,

Junioru konkurencē smaiļošanā uzvarētāju godā Mārcis Galenieks un jelgavniece Melānija Čamane, bet kanoe airēšanā nepārspēts palika ventspilnieks Daniels Siders.

A.Avdejevs (dzimis 1956. gadā) ir viens no titulētākajiem Jelgavas smaiļotājiem. Viņš ir četrkārtējs pasaules čempions 10 000 metru distancē, kā arī startējis 1980. gada olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Sākums : Jelgava