Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aicina apmeklēt vieslekciju par sporta tiesībām

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Aicina apmeklēt vieslekciju par sporta tiesībām
Roberts Zīkmans

Zvērinātu advokātu biroja LAWIN ilggadējs sadarbības partneris profesors Roberts Zīkmans (Robert C.R.Siekmann) vizītes ietvaros Latvijā lasīs publisku lekciju angļu valodā "Ievads starptautiskajās un Eiropas sporta tiesībās". Ikviens interesents ir aicināts to apmeklēt, lai uzzinātu vairāk par šo Latvijā vēl maz zināmo tiesību jomu.

Laiks – 7.maijs plkst. 10.00-11.30
Vieta – Rīgas Juridiskā augstskola (auditorija: W-23), Strēlnieku iela 4k-2
Dalība – bezmaksas

Lekcijas gaitā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, vai sporta tiesības vispār eksistē, un kas ir sporta tiesības, kas tās padara īpašas. Vieslektors pievērsīsies arī galvenajam jēdzienam – „sporta specifika” – un kā tas tiek attīstīts ne vien Eiropas Savienības kontekstā, bet arī krietni vien plašāk (FIFA Strīdu risināšanas palāta un CAS). Tiks aplūkoti arī vairāki vēsturē zināmi sporta tiesību piemērošanas piemēri: Walrave, Bosman un Meca Medina lietas, TV translācijas tiesību kolektīvā pārdošana, sporta un nacionālie jautājumi (‘pasu pirkšana’ un ‘6+5’ un vietējo spēlētāju noteikumi FIFA un UEFA), sociālais dialogs sportā, Webster un Matuzalem lietas CAS, antidopinga likums, futbola huligānisms CAS u.c.

Robert C.R. Siekmann ilgus gadus strādājis T.M.C. Asser Institūtā Hāgā par pētījumu vadītāju, līdz kļuva par jaundibinātās ASSER Starptautiskā Sporta tiesību centra direktoru. 2002.gadā viņš sāka strādāt par Starptautisko Sporta tiesību žurnāla (ISLJ) galveno redaktoru, kā arī bija ASSER Starptautisko Sporta tiesību publikāciju sēriju galvenais redaktors. Pēdējo gadu laikā viņš ir organizējis ļoti daudz sporta tiesībām veltītu semināru un konferenču gan Nīderlandē, gan arī ārzemēs, vadījis vairākus ar sportu saistītus salīdzinošos pētījumus Eiropas Komisijai (t.sk. Baltijas valstīs sadarbībā ar LAWIN) un piedalījies ES sporta tiesību semināros ES dalībvalstīs. R.Siekmann jau vairāk nekā 50 gadus spēlē futbolu amatieru klubos Nīderlandē un sports, jo īpaši futbols, ir viņa galvenā interese.

Vairāk informācijas ŠEIT

Informāciju sagatavoja:
Anete Dimitrovska
LAWIN