Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

O!Kartes Talantu programma – iespēja kļūt par izcilu sportistu

Andrejs Siliņš

O!Kartes Talantu programma – iespēja kļūt par izcilu sportistu
Foto: Jānis Priedītis

Lai sniegtu atbalstu jaunajiem talantiem un zinošu skolotāju vadībā palīdzētu kļūtu par Latvijas nākotnes izcilībām, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ir izveidojis O!Kartes Talantu programmu, kuras kopējais stipendiju fonds ir 30 000 latu. Konkurss ilgs no maija līdz pat gada beigām un norisināsies trīs kārtās. Pirmā no tām ir veltīta sportam.

LMT prezidents Juris Binde: „LMT kā viens no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem vienmēr tiecas būt līderis kvalitātē un inovācijās. Tieši tādēļ mūsu atbalstāmo lokā ir personības, projekti un notikumi ar skatu nākotnē. Mūsu sadarbības partneri ir izcilības, kuras raksturo neizsīkstoša vēlme pilnveidoties un sasniegt arvien jaunas profesionālās virsotnes. O!Karte ir mantojusi LMT kvalitātes un inovāciju gēnu, tāpēc mēs nākam klājā ar jaunu iniciatīvu – O!Kartes Talantu programmu, kas palīdzēs jaunajiem talantiem sākt savu ceļu uz slavas virsotnēm.”

O!Kartes Talantu programma ir iespēja ikvienam radošam, centīgam un aizrautīgam jaunietim vecumā no 10 līdz 20 gadiem neapstāties pie sasniegtā, saņemt stipendijas un profesionāļu atbalstu sava talanta izkopšanai un mērķu īstenošanai. O!Kartes Talantu Programmas konkurss ilgs no maija līdz pat gada beigām un norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiks atbalstīts sports, otrajā – izglītība un zinātne, bet trešajā – kultūra. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 latu, ko plānots sadalīt starp 10 - 20 konkursa uzvarētājiem.

Pirmās sporta kārtas žūrijā ir hokejists Jēkabs Rēdlihs, Latvijas futbola izlases un FK „Baku” galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, vieglatlētikas trenere Ludmila Olijara, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, sporta žurnālists un komentētājs Armands Puče un LMT prezidents Juris Binde. Vairāk par O!Kartes Talantu programmu var uzzināt: Talanti : O Talantu Programma

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis: „Lai Latvija kā valsts gūtu starptautiski nozīmīgus panākumus, mums ir jāatbalsta savi cilvēki, kuriem ir talants, mērķi un vēlme tos realizēt. Mums ir jāiegulda laiks, darbs un nauda skolotājos, treneros un jaunajos talantos. Tāpēc O!Kartes Talantu programmas ietvaros mēs visā Latvijā meklēsim jauniešus, kas vēlas sevi attīstīt un apliecināt, ar savu piemēru iedvesmojot vienaudžus tiekties pēc izcilības.”

Vieglatlētikas trenere Ludmila Olijara uzsver: „Latvijai vislabāk būtu orientēties uz personībām. Uz tām atsevišķām zvaigznēm, kuras var nest tai slavu. Ir tradicionālie sporta veidi, kuros katru gadu tiek izcīnītas medaļas. Un tā pamatā ir gan sportista talants, gan treneru meistarība un pieredze. Tāpēc, lai viņus nezaudētu un motivētu mums jārūpējas par viņiem. Savukārt atbalstot komandas sporta veidus tiek risināti jaunatnes nodarbinātības jautājumi.”

Informāciju sagatavoja
Valdis Jalinskis
LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs