Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šāvējiem ceturtā vieta Eiropas čempionāta komandu sacensībās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas šāvējiem ceturtā vieta Eiropas čempionāta komandu sacensībās
Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija

LETA. Latvijas šāvēji Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis un Ernests Erbs sestdien Ungārijā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionāta komandu sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Latvijas trio kvalifikācijā tika pie 577 punktiem, 14 komandu konkurencē piekāpjoties tikai Vācijas trijotnei. Arī ceturtdaļfinālā, kurā piedalījās astoņu labāko rezultātu īpašnieces, Latvija bija otrā ar 578 punktiem, iekrājot par punktu mazāk nekā turki.

Pusfinālā latvieši ar 566 punktiem bija trešie un no labāko divnieka, kas iekļuva lielajā finālā, atpalika sešus punktus.

Cīņā par bronzu Latvija ar 8-16 atzina Ungārijas pārākumu, bet finālā Turcija ar 17-11 uzvarēja Ukrainu.

Sievietēm Agate Rašmane, Rūta Leila Spriņģe un Jana Agija Linberga kvalifikācijā ar 555 punktiem bija pēdējās, devītās, par diviem punktiem atpaliekot no iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Ģērā notikušajās meistarsacīkstēs pieaugušo un junioru konkurencē Latviju pārstāvēja 18 šāvēji.