Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kukaine uzvar Ziemas čempionāta pirmā posma iejādē

Kukaine uzvar Ziemas čempionāta pirmā posma iejādē
Publicitātes foto

Sporta centra Kleisti slēgtajā manēžā 1.martā risinājās Latvijas Jātnieku federācijas Ziemas čempionāta pirmā posma sacensības iejādē. Sacensību sarežģītākā shēma šoreiz bija Mazā balva, kurā uzvarēja Agnese Kukaine ar zirgu Londay Light (JSK Temperaments) – 64,12%. Otro vietu izcīnīja Gundega Krīgere ar zirgu Donnerwelle (SK GD Sport) – 63,95%, trešā bija Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK Harmonija) – 63,68%.

Mazās balvas uzvarētāja Agnese Kukaine: "Uzvarēju, jo izdevās nojāt labāk kā citiem. Sezonas sākums, Mazā balva, – es domāju, ka tas ir pietiekams līmenis, jo visas no dalībniecēm pieļāvām pa kļūdiņai. Esmu priecīga, ka Londay izdevās uzvarēt, jo sākumā viņš bija uztraucies un grasījās darīt to, ko pats vēlas. Esmu apmierināta arī ar otra zirga – Kohinura startu, jo viņš ir sarežģītāka rakstura un nelabprāt startē manēžā, bet izcīnījām ceturto vietu. Pirmais starts nav viegls, jo iejādē bija salīdzinoši liels pārtraukums, jo pēdējās sacensības notika oktobrī. Bija gan iespēja startēt treniņmačos. Taču arī pārtraukums ir nepieciešams, ja vēlas zirgu sagatavot augstākā līmenī. Prieks, ka sākas pavasaris, un jau drīz mēs varēsim trenēties ārā, kas ir daudz patīkamāk. "

Citās shēmās uzvarēja: Shēma II-OC – Terēze Rozenberga ar Kvarc (LSVK Harmonija) 65,75%; Shēma II-AM – Marianna Bondere ar Rondu (RJSK) 62,70%; Shēma III – Elza Zaķe ar Legolasu (JSK Burtnieku Rotors) 64,41%; Shēma I-OC – Terēze Rozenberga ar Koleru (LSVK Harmonija) 69,63%; Shēma I-AM – Katrīna Buša ar Etīdi (z/s Tīraines staļļi) 65,09%; Jaunie jātnieki – Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK Temperaments) 54,96%; Juniori – Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK Temperaments) 64,66%; Bērni – Estere Gulbe ar Vendu (z/s Tīraines staļļi) 66,94%.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: "Priecājamies, ka ziema beigusies un atsākusies sacensību sezona. Pozitīvi, kas mūsu iejādnieku rindas noturas līdzšinējā līmenī, pat ar pieaugošu tendenci. Parādās jauni zirgi, jauni sportisti un veidojas jauni pāri, ko ir interesanti vērot. Arī kvalitatīvi sacensību sniegumu var vērtēt pozitīvi. Lielas cerības saistām ar šāgada janvārī nodibinātās jātnieku federāciju Baltijas līgas nodibināšanu, kurā iesaistās arī citas tuvējās valstis. Tāpēc jau šajās sacensībās programmā iekļāvām shēmas, kādas paredzētas Baltijas līgas sacīkstēs, kuras turpināsies visu sezonu. Tām jāgatavojas plānveidīgi, lai starp sava reģiona valstīm varētu parādīt cienīgu sniegumu un arī saņemtu adekvātu novērtējumu no augstas kategorijas starptautiskajiem tiesnešiem. Pirmās Baltijas līgas sacensības paredzētas aprīļa beigās Baltkrievijā, bet Latvijā – jūnija vidū."

Latvijas Ziemas čempionāta nākamie posmi iejādē paredzēti 15. martā un 5. aprīlī.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests