Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Galda tenisistiem zaudējums Slovēnijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Galda tenisistiem zaudējums Slovēnijā
Matīss Burģis
Foto: Ireneuz Kanabrodzki

Zaudējumu pirmajā Eiropas Nāciju līgas Standarta divīzijā piedzīvojusi Latvijas vīriešu galda tenisa izlase, kas ar 1:3 piekāpās Slovēnijas meistariem. Vienīgo punktu latviešu labā izcīnīja Matīss Burģis.

Eiropas Nāciju līga ir pēc vairāku gadu pārtraukuma atjaunots turnīrs, kurā komandas atbilstoši rangam ir sadalītas trīs divīzijās. Latvija ierindota vājākajā jeb Standarta divīzijā, kuras A apakšgrupā mūsējo pretinieki bez slovēņiem būs arī Grieķijas, Šveices un Luksemburgas komandas.

Pirmajā spēlē Latvija izbraukumā sacentās ar Slovēniju, kas līdz ar Grieķiju ir viena no apakšgrupas favorītēm. Pirmajā spēlē Sandijs Vasiļjevs (ITTF rangā 359. vieta) ar 0:3 cieta sakāvi pret Božanu Tokiču, kurš pasaules rangā ieņem 49. vietu. Pēc tam Matīss Burģis (201. vieta) ar 3:2 pārspēja Urošu Slatinšeku (346. vieta). Trešajā cīņā Igors Sidorovs (727. vieta) ar 2:3 piekāpās Mitjam Horvatam (284. vieta), bet pēdējā ceturtā spēlē Burģim tomēr nācās sajust zaudējuma garšu (2:3) pret jau pieminēto slovēņu pirmo numuru Tokiču.

Nākošo Nācijas līgas spēli Latvijas izlase aizvadīs 1.aprīlī Liepājas Olimpiskajā centrā. Latvijas Galda tenisa federācijas viceprezidents Aivars Burģis "Kurzemes Vārdam" pastāstīja, ka arī pārējās mājas spēles šajā turnīrā mūsu izlase aizvadīs Liepājā, turklāt 7. un 8.martā Liepājā norisināsies arī Latvijas čempionāts, kurā ir gaidāma valsts labāko sportistu līdzdalība.

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv
ettu.org
ittfranking.com