Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē notiks trīs Latvijas čempionāti šahā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jau gaidāmajā nedēļas nogalē viesnīca "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" būs visai aktīvu šaha notikumu piepildīta, jo no piektdienas līdz svētdienai (3.-5. novembrim) notiks trīs dažādi Latvijas čempionāti šahā.

Pirmais no turnīriem būs Latvijas čempionāts blicā jauniešiem sešās tradicionālajās vecuma grupās: U-8, U-10, U-12, U-14, U-16 un U-18. Tā sākums ir piektdien pulksten 18, bet reģistrācija sāksies jau pulksten 16.30. Laika kontrole ir 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu.

Pēc tam sestdien pulksten 12 (reģistrācija no 10.30) tiks dots starts rapida čempionātam ar laika kontroli 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Arī tas notiks visās iepriekšminētajās grupās. Abos šajos čempionātos zēni un meitenes spēlēs kopā, bet tiks vērtēti atsevišķi.

Šaha kaislības viesnīcā "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" turpināsies arī svētdien, kad pulksten 11 sāksies Latvijas čempionāts (ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem) "Dice Chess" ar balvu fondu 1500 eiro.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija