Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā Latīņamerikas dejās Latvijas pārim 2.vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausā Latīņamerikas dejās Latvijas pārim 2.vieta
Godalgoto trijnieks (Latvijas pāris pa vidu). Foto: A.Svars

Svētdien Krievijas pilsētā Jekaterinburgā notikušajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) Profesionāļu divīzijas Pasaules kausā Latīņamerikas dejās (LA) no 17 pāriem 2.vietu ieguva Marts Smolko un Tīna Bazikina. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja mājinieki Vitālijs Panteļejevs un Angelina Nečhajeva.

Atšķirībā no pasaules čempionāta, kas ir nozīmīgākās sacensības, pasaules kausā piedalās mazāk deju pāru, kā arī startē ne visi spēcīgākie. Līdz ar to Jekaterinburgā pasaules kausā LA dejās WDSF profesionāļu divīzijā ietilpstošo dejotāju konkurencē sacentās 17 pāri no 8 valstīm – sešām Eiropas, kā arī Ķīnas un ASV. Viskuplāk bija pārstāvēti mājinieki, kuri bija pat vairāk nekā puse – 9 pāri. Pasaules kausa deviņu tiesnešu kolēģijā bija arī Latvijas tiesnesis Aigars Svars.

Lai arī piedalījās ļoti daudz Krievijas dejotāju, viņi izcēlās ne tikai ar kvantitāti, bet arī ar kvalitāti. Pārliecinoši pirmās vietas visās piecās dejās ieguva un līdz ar to arī kopvērtējumā uzvaru izcīnīja galvenie favorīti un šā gada Eiropas vicečempioni Vitālijs Panteļejevs/Angelina Nečhajeva, kuri pie šā titula tika arī pagājušajā gadā.

Tikmēr M.Smolko un T.Bazīkinai sanāca spraiga un līdzīga cīņa par otro vietu ar Eiropas čempionāta 12.vietas ieguvējiem Marko Mančini/Nadju Djatlovu no Ukrainas. Sambā, Rumbā un Pasodoblē nedaudz labāki bija mūsējie, bet Ča-ča-čā un Džaivā otrās vietas ieguva Ukrainas pārstāvji. Līdz ar to šajā līdzvērtīgajā duelī virsroku ņēma Latvijas pāris, izcīnīdams otro vietu. Tikmēr fināla sešinieku noslēdza Itālijas, Krievijas un Slovākijas dejotāji. Starp citu, arī pagājušajā gadā vicečempionu tituls nonāca Baltijas valstu rīcībā, kad otro vietu ieguva šogad nestartējušie Igaunijas čempioni.