Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmajā spīdmintona pasaules čempionātā uzvar Hjalmarsons

Jānis Pārums

Pirmajā spīdmintona pasaules čempionātā uzvar Hjalmarsons
Pērs Hjalmarsons

Pagājušajā nedēļas nogalē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, Štefijas Grāfas stadionā, norisinājās pirmais spīdmintona (sīkāk par spīdmintonu: Par Speedminton® ) pasaules čempionāts. Divu dienu pasākumā piedalījās 383 dalībnieki no 29 valstīm.

Pasaules čempiona tituli tika izspēlēti 10 dažādās kategorijās. Visvairāk iekārotākais tituls – vīriešu vienspēles čempions - tika zviedru spēlētājam Pēram Hjalmarsonam, kas spraigā un dažādiem pavērsieniem bagātā spēlē divos setos ar rezultātu 2:1 (0:16, 16:14, 16:12) pārspēja vācu spēlētāju Danielu Gosenu.

Lielais fināls, lai noskaidrotu pasaules čempionu šajā ļoti jaunajā sporta veidā tiešā nozīmē gandrīz tika aizskalots. Vietējais varonis Daniels Gosens par spīti nelielajām lietus gāzēm pēc pirmā seta (16:0) izvirzījās vadībā, acīmredzot zviedru spēlētājs nespēja tikt galā ar spēli lietū. Spēcīgo lietusgāžu dēļ tika izlemts spēli pārtraukt un pēc apspriedes ar spēlētājiem atlikušie spēles seti tika pārcelti uz tenisa halli, kur zviedru spēlētājs izrādījās pārāks abos setos (16:14, 16:12) un izcīnīja uzvaru visā spēlē (2:1).

Pērs Hjalmarsons: "Danielam āra kortā izdevās daudzkārt labāks sākums un man bija lielas problēmas, lai spēli āra laukumā vērstu par labu sev. Telpās tas man izdevās ļoti labi. Cepuri nost Daniela priekšā. Mēs bijām divi labākie spēlētāji visā turnīrā, arī finālspēlē notikumi krasi mainījās. Tā bija ļoti aizraujoša spēlē ar vairākām lieliskām izspēlēm. Es domāju, ka arī skatītāji dabūja to, ko gaidīja.”

Kā mierināju balva Danielam Gosenam bija iepriekš izcīnītais čempiona tituls dubultspēlēs kopā ar Renē Leviki, ar kuru viņi izcīnīja trīs setos (3:0) pārspējot zviedru pāri Pēru Hjalmarsonu un viņa partneri Bjornu Karlsonu.

Sieviešu vienspēlēs pasaules čempiones titulu izcīnīja pēc ranga 43. vietā esošā vāciete Dženeta Kollere, kas pārspēja pēc ranga 3.vietā esošo slovēnieti Jasmīnu Kēberi.

Organizatori no Starptautiskās spīdmintona organizācijas (ISBO) bija apmierināti ar turnīra gaitu. "Pirmais pasaules čempionāts bija lieliska pieredze visām iesaistītajām pusēm un beidzot mums ir pasaules čempioni. Šis pasākums noteikti veicinās šī jaunā sporta popularitāti. Mēs bijām pārsteigti par lielo skatītāju daudzumu, kas šo dienu laikā apmeklēja pasākumu, kā arī par lielo mediju ieinteresētību. Žēl laika apstākļi bija tādi kā tie bija, mums burtiski pietrūka vienas stundas, lai veiksmīgi noslēgtu turnīru, bet ar to ir vienmēr jārēķinās," sacīja viens no ISBO dibinātājiem Nils Mesters.

Arī Latvija tika pārstāvēta šajā čempionātā - Mārtiņš Žogots piektdien (26.08.) cīnījās par iekļūšanu vīriešu vienspēļu pamatturnīrā. Grupu turnīrā trijās spēlēs tika izcīnīta viena uzvara, kas diemžēl liedza iespēju turpināt cīņu un mūsu pārstāvim neizdevās iekļūt pamatturnīrā.

Raksts tapis sadarbībā ar Par Speedminton®

  -1 [+] [-]

, 2011-09-01 12:31, pirms 13 gadiem
Par Spīdmintonu tad te raksta..., bet par Badmintona pasaules čempionātu (Olimpiskais sporta veids), kurš pirms 2 nedēļām notika, te vēl nav ne vārda....

Šitais portāls saucās - vadošais sporta portāls Latvijā???? Shame...

     [+] [-]

, 2011-09-01 13:49, pirms 13 gadiem
tūlīt dabūšu iekšās no visiem lielajiem letiņu badmintonistiem: MAN PATIEŠĀM SPEEDMINTONS LIEKAS DAUDZ FORŠĀKS PAR BADMINTONU!!!
Pēdējais laiks sākt to aktīvāk ieviest arī Latvijā. Faktiski var spēlēt jebkur un ikviens. Bet tik viegli, kā izskatās no malas, tas arī nav!

     [+] [-]

, 2011-09-01 14:38, pirms 13 gadiem
Ja veel izstaastiitu neziniishiem un atpalikushajiem no dziives - kas tas par sporta veidu? Buushu ljoti pateiciigs.
Bet badmintona chempis bij labs - nedaudz finaalus paskatiijos

     [+] [-]

, 2011-09-01 14:40, pirms 13 gadiem
ama-tieris rakstīja: Ja veel izstaastiitu neziniishiem un atpalikushajiem no dziives - kas tas par sporta veidu? Buushu ljoti pateiciigs.
Bet badmintona chempis bij labs - nedaudz finaalus paskatiijos
Tur rakstā taču ir links "sīkak par spidmintonu" vai tiešām viss ar karoti jaiebāž mutē...