Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šahistiem olimpiādes trešajā kārtā uzvara un neizšķirts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas šahistiem olimpiādes trešajā kārtā uzvara un neizšķirts
Latvijas šahisti (baltajos uzvalkos) pret Hondurasas komandu. Foto no chessolympiad.fide.com

ndijas pilsētā Čenajā notiekošajā 44. pasaules šaha olimpiādē svētdien trešajā kārtā Latvijas izlases sacentās ar Centrālamerikas komandām. Vīriešu ar 4:0 uzvarēja Hondurasu, bet sievietes cīnījās neizšķirti 2:2 ar Panamu.

Vīriešu izlasē uzvaras ar baltajām figūrām guva GM Toms Kantāns un FM Maksims Golubovskis, savukārt ar melnajām pārāki pār saviem pretiniekiem bija IM Ritvars Reimanis un Edgars Ungurs.

Latvija ar 4 komandu punktiem ieņem 75.vietu no 184 izlasēm, kas uzsākušas šo vērienīgo forumu. Nākamā kārtā cīņa pret Dāniju, kuras līderi ir Jonass Būls Bjerre (2608) un Mads Andersons (2587).

Kaut arī mūsu dāmas bija favorītes pret Panamu (50.sākumreitings pret 91.), šoreiz nācās samierinātinies ar neizšķirti. WGM Laura Rogule savu pretinieci ar baltajām figūrām uzvarēja, Agnesai Stepanijai Ter-Avetisjanai un Nellijai Maklakovai neizšķirti, savukārt Melānija Luīze Jansone ar melnajām figūrām cieta zaudējumu.

Izlasei šobrīd ir 76.vieta no 157.komandām. Pirmdien turpinās pretinieču ģeogrāfijas paplašināšana, jo būs jāsacenšas ar Āfrikas valsti Zimbabvi, kas pēc reitinga nav stiprāka par Panamu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija