Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Četri Latvijas juniori startē vienā no lielākajiem Eiropas reitinga turnīriem skvošā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Četri Latvijas juniori startē vienā no lielākajiem Eiropas reitinga turnīriem skvošā
Latvijas junioru puiši. Foto: Latvijas Skvoša federācija.

Šajā nedēļas nogalē četri Latvijas juniori piedalīsies vienā no lielākajiem un sastāva ziņā spēcīgākajiem Eiropas Skvoša federācijas reitinga turnīriem “German Junior Open”.

Sacensības notiks līdz 4. jūlijam Vācijas pilsētā Hamburgā. ,“German Junior Open” reitinga sacensībās ir pieteikti 356 skvošisti no visas pasaules.

BU19 grupā startēs Ēriks Strods, bet jaunākā Latvijas junioru pārstāves Sonora Liepa spēlēs GU15 grupā. Ralfs Vītols un Lukass Kančs sacentīsies BU17 grupā, kur pieteikts 71 spēlētājs. BU19 grupā Strodam ir 49 konkurenti, bet Liepas GU15 grupā ir 44 spēlētājas. Daudzskaitlīgākā ir BU15 grupa ar 80 dalībniekiem, bet tur Latvijas pārstāvji nepiedalīsies.

Ja Ralfam un Lukasam jau ir ārvalstu ESF turnīru pieredze un arī augstāks reitings, kas nodrošina arī augstāku pozīciju turnīra tabulā, tad Ērikam un Sonorai šis ir pirmais ESF turnīrs ārpus Latvijas. Abi gan šogad piedalījās ESF turnīrā Rīgā “Latvian Junior Open”, kur konkurence bija daudzkārt mazāka, turklāt Sonorai nācās sacensties tikai ar Latvijas spēlētājām, kuras visas arī tika pārspētas. Tādējādi Sonorai un arī Ērikam šīs būs ugunskristības un spēku pārbaude plašākā auditorijā savā vecuma grupā.

Informāciju sagatavoja
Baiba Lulle
Latvijas Skvoša federācija