Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valneris neatstāj cerības pārējiem Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valneris neatstāj cerības pārējiem Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē
Guntis Valneris. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

No 24.februāra līdz 27.februārim vīriešiem kā pirmajiem tika noskaidroti medaļnieki 2022.gada 64 lauciņu dambretē ar klasisko laika kontroli. Par uzvarētāju kļuva Nacionālais lielmeistars Guntis Valneris.

Fināla cīņās, spēlējot pēc riņķa sistēmas, piedalījās desmit vīrieši. Tika izspēlēti mikromači ar laika kontroli uz katru partiju 30 minūtes plus 30 sekundes gājienam. Vīrieši spēlēja ar sākuma gājienu izlozi pēc 745 izlozes variantu tabulas.

Vīriešiem turnīrā nekādas cerības uz pirmo vietu neatstāja Nacionālais lielmeistars Guntis Valneris, kurš pārliecinoši ar 16 punktiem no 18 iespējamajiem kļuva par Latvijas valsts čempionu. Viņam šis ir jau ceturtais čempiona tituls. Otrajā vietā, izcīnot 12 punktus, Nacionālais lielmeistars Guntars Purviņš. Jāatzīmē, ka viņam šis ir jau devītais sudrabs valsts čempionātos.

Trešo vietu ar 11 punktiem dalīja trīs dalībnieki un noslēgumā pēc labākiem papldus kritērijiem trešo vietu izcīnīja jaunais meistarkandidāts Ričards Osītis. Ričardam pirmo reizi izdevās iekļūt labāko trijniekā Latvijas pieaugušo čempionātos. Ar 11 punktiem pavisam nedaudz līdz bronzas medaļai pietrūka Nacionālajam meistaram Raivim Paeglem, kuram ceturtā vieta un talantīgajam jaunietim, 12 gadīgajam Pēterim Kripanam. kuram noslēgumā izcīnītā piektā vieta ir izcils panākums šādā turnīrā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija