Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Akermans iegūst Pasaules kausu

Akermans iegūst Pasaules kausu
Ronijs Akermans.
Foto - Scanpix

Vācijas ziemeļu divcīņas zvaigzne Ronijs Akermans priekšlaicīgi kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju - pēc šodien atceltajām sprinta sacensībām Lahti (Somija) viņš kļuvis konkurentiem neaizsniedzams.

Pēc vakardienas sacensībām, kurās Akermans ieguva trešo vietu, viņa pārsvars pār amerikāni Bilu Demongu bija sasniedzis jau 237 punktus. Jau tobrīd bija skaidrs, ka uzvaru kopvērtējumā vācietim var liegt vien totāla neveiksme sezonas izskaņā, jo līdz sezonas beigām bija atlikušas tikai trīs sacīkstes. Kā zināms, par uzvaru sacensībās sportists iegūst 100 punktus, tātad Demongam un norvēģim Peteram Tandem, kam vienīgajiem teorētiski bija pa spēkam panākt Akermanu, bija jācer, ka vācietis atlikušajos posmos sasniegs labākajā gadījumā vietas otrā desmita beigās.

Tomēr visai rēķināšanai vairs nav nekādas nozīmes - šodien paredzētās sacensības Lahti nācās atcelt (diemžēl jau ierasta lieta šajā sezonā...), līdz ar to Akermana 237 punktu pārsvars Pasaules kausa kopvērtējumā vairs nav atspēlējams.

Akermans neapšaubāmi ir pēdējo gadu pasaules titulētākais ziemeļu divcīņas pārstāvis. Uzvara 2008. gada Pasaules kausā vācietim ir jau trešā viņa karjerā (vēl uzvarēts arī 2002. un 2003. gadā). Akermana kontā ir arī četri pasaules čempiona tituli un trīs olimpiskās sudraba medaļas, no kurām gan divas gūtas stafetēs.

Ziemeļu divcīņnieki pēdējās divas sezonas sacensības aizvadīs Oslo nākamās nedēļas nogalē.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums
1. Ackermann Ronny (GER) 1100 punkti
2. Demong Bill (USA) 863
3. Tande Petter L. (NOR) 833
4. Lamy Chappuis Jason (FRA) 754
5. Gruber Bernhard (AUT) 734
6. Frenzel Eric (GER) 690

Izmantotie resursi:
www.fis-ski.com

  -1 [+] [-]

, 2008-03-01 20:49, pirms 16 gadiem
Kurs gan cits.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-01 21:08, pirms 16 gadiem
Es par Hannu Maninenu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja