Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Piecu raundu karā Holovejs sakauj arī neatlaidīgo Rodrigesu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Piecu raundu karā Holovejs sakauj arī neatlaidīgo Rodrigesu
Makss Holovejs. Foto: AFP/Scanpix

Kārtējo uzvaru pār pusvieglā svara top cīkstoņiem izcīnījis šīs divīzijas bijušais UFC čempions Makss Holovejs (23-6), kurš aizvadītajā naktī Lasvegasā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva meksikāni Jairu Rodrigesu (13-3).

Šoruden notikušajos UFC cīņu šovos jau aizvadīti vairāki ļoti aizraujoši dueļi, kas droši pretendē uz gada labākās cīņas statusu - Aleksandrs Volkanovskis pret Braienu Ortegu, Pjotrs Jans pret Koriju Sendheigenu, Džastins Geičī pret Maiklu Čendleru. Nupat šim pretenentu pulciņam pievienojās arī Maksa Holoveja cīņa pret Jairu Rodrigesu.

Cīņa ievilkās pilnu piecu raundu garumā, vienam no otra neatkāpjoties ne soli un izdarot lielu spiedienu. Izšķirošais faktors gan bija spēja dažādot savu uzbrukuma arsenālu, boksa apmaiņām pievienojot arī cīņu parterā, kur pārsvars piederēja Holovejam - tiesneši punktus par labu saskaitīja tieši bijušajam UFC čempionam (49-46, 48-47 x2).

Holovejam šis bija otrais iznāciens UFC oktagonā šogad, izcīnot divas spilgtas uzvaras. Janvārī Makss nodauzīja Kelvinu Keiteru, bet tagad savā rēķinā ierakstījis uzvaru arī pār sīksto Rodrigesu, kuram šī bija pirmā cīņa divu gadu laikā. "Šis čalis ir nezvērs. Tāpēc arī gribēju ar viņu cīnīties,'' pēc uzvaras pretinieku paslavēja Holovejs.

Kā allaž, arī šoreiz Holovejs jau no pirmajām sekundēm izdarīja lielu spiedienu uz pretinieku un uzbruka ar lielu intensitāti, taču Rodrigess arī turēja pretinieku uz grauda un apgrūtināja Maksa kāju darbību ar asiem spērieniem. Jau pirmajā raundā tika uzplēstas arī pirmās brūces uz cīkstoņu sejām, un agresivitāte ar katru raundu šķietami pieauga.

Pamazām gan iniciatīva pārgāja Holoveja pusē, kurš bija pārāks greplinga apmaiņās un meklēja iespējas arī nobeigt cīņu ar sāpju vai žņaugšanas paņēmieniem, ko gan Rodrigess nepieļāva. Lai izrautu uzvaru, meksikānim pēdējos raundos vajadzēja cīņu noslēgt priekšlaicīgi, taču tas neizdevās. ''Šai cīņai es biju ļoti labi sagatavojies. Makss ir lielisks cīkstonis. Viņš šovakar bija labāks par mani," atzina Rodrigess.

29 gadus vecais Holovejs kārtējo reizi pierādīja, ka ir pusvieglā svara divīzijas titula pretendents numur viens. Havajiešu cīkstoņa rēķinā gan ir divi zaudējumi cīņās pret pašreizējo čempionu Aleksandru Volkanovski. Runājot par saviem nākotnes plāniem, Holovejs pieminēja ne tikai Volkanovski, bet arī vieglā svara divīzijas čempionu Čārlzu Oliveiru, kuru Holovejs pieveica pirms sešiem gadiem. Tāpat Makss neizslēdza iespēju, ka tieši viņš būs tas, kurš sagaidīs oktagonā atgriežamies Konoru Makgregoru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-11-14 17:16, pirms 2 gadiem
Pirms šīs cīņas Maks man bija nekronētais čempions.
Pēc šīs parādījās lielas šaubas par to! Ļoti daudz izlaida,bija lēns un neefektīvs parterā. Arī kardio brīnumu nebija,Rodrigess neko daudz nezaudēja.
Loģiski,taekvando pārstāvim piedodu daudzos zaudētos teidaunus.
Uzvara ar minimālu pārsvaru

     [+] [-]

, 2021-11-14 17:36, pirms 2 gadiem
PS šī nebūs labākā cīņa 100%.
Es labāko cīņu atdotu Porje vs Makgregor 2