Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Stērlings izjauc lielos Sehudo plānus un vēlreiz nosargā UFC titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Stērlings izjauc lielos Sehudo plānus un vēlreiz nosargā UFC titulu
Aldžameins Stērlings un Henrijs Sehudo. Foto: USA Today Sports via Reuters Con/Scanpix

Ar zaudējumu pēc trīs gadu pārtraukuma UFC oktagonā atgriezies bijušais divu svara kategoriju čempions Henrijs Sehudo (16-3), kurš "UFC 288" šovā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem atzina vieglākā svara čempiona Aldžameina Stērlinga (23-3) pārākumu.

36 gadus vecais Henrijs Sehudo, mainījis lēmumu par karjeras beigām, atgriezās cīņu apritē ar lieliem mērķiem, kas iekļāva arī pusvieglā svara čempiona Aleksandra Volkanovska izaicināšanu, dodoties pēc trešās jostas. Tomēr ceļā uz to amerikānis nespēja pārvarēt pirmo - Aldžameina Stērlinga - barjeru.

Stērlings trešo reizi nosargāja savu UFC titulu, taču arī šoreiz jamaikieša uzvaru pavadīja nevis fanu gaviles, bet ūjināšana.

Divi tiesneši atdeva uzvaru (48-47) čempionam, kamēr viens šādu pašu punktu attiecību saskaitīja par labu Sehudo.

Stērlings pēc tiesnešu lēmuma paziņošanas izteicās, ka, viņaprāt, iznākums bijis sīvs, taču esot izdarījis pietiekami, lai uzvarētu.

31 gadu vecais jamaikiešu izcelsmes ASV cīkstonis guva pārsvaru cīņas elementos, kuros "uz papīra" spēcīgāks bija Sehudo - Stērlings cīņas laikā pret bijušo olimpisko čempionu brīvajā cīņā izpildīja četrus veiksmīgus "takedown", kamēr Sehudo - divus. Stērlings bija aktīvāks arī stājā.

Trešo reizi UFC vieglākā svara titulu nosargājušais Stērlings pēc uzvaras izaicināja divīzijas uzlecošo zvaigzni Šonu O'Meliju, kurš arī tika ieaicināts oktagonā. Sekoja vārdu apmaiņa ar Stērlingu, kurā vēlāk iesaistījās arī čempiona komandas biedrs un vēl viens titula pretendents Merabs Dvališvili.

Zaudējumu piedzīvojušais Sehudo tikmēr par savu nākotni bija neziņā, un pieļāva, ka tas šoreiz tik tiešām varētu nozīmēt viņa karjeras beigas.

Citā cīņā tikmēr lielāko uzvaru karjerā guva Belals Muhamads (23-3), kurš guva pārliecinošu uzvaru pēc punktiem pār Gilbertu Bērnsu (22-6). Uzvara Muhamadam devusi zaļo gaismu izaicināt pusvidējā svara titulcīņas uzvarētāju gaidāmajā duelī starp čempionu Leonu Edvardsu un Kolbiju Kovingtonu.

Muhamads izcīnīja jau savu devīto uzvaru pēc kārtas un var gatavoties pirmajai titulcīņai karjerā. Uzvarai pār Bērnsu viņš spēja sagatavoties divu nedēļu laikā, turklāt pēc Ramadāna.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-07 10:08, pirms gada
Ļoti līdzīga cīņa kuru Sterlings neuzvarēja!
Es dotu neizšķirtu un liktu cīnīties vēlreiz.
Bernss viena vilšanās,man riebjas Belala stils bet jāatzīst,ka tas vīrs savu darbu prot.
Greisijs vispār bija miskaste radiem var nerādīties acīs,arī MMA jābeidz,0 progress kopš iepriekšējās zaudes.

     [+] [-]

, 2023-05-07 11:37, pirms gada
sportists-amatieris rakstīja: Ļoti līdzīga cīņa kuru Sterlings neuzvarēja!
Es dotu neizšķirtu un liktu cīnīties vēlreiz.
Bernss viena vilšanās,man riebjas Belala stils bet jāatzīst,ka tas vīrs savu darbu prot.
Greisijs vispār bija miskaste radiem var nerādīties acīs,arī MMA jābeidz,0 progress kopš iepriekšējās zaudes.
Lai atņemtu titulu čempionam, jābūt kam vairāk par līdzīgu cīņu. Cejudo ir pāris stāvus augstāk par melni, bet bez cīņas prakses kaujā ir grūti ieslēgt savus nākamos ātrumus. Tas izdodas brīnumainā kārtā tikai Jones, Santpjeram. Lai sasniegtu peak formu, nepieciešama cīņu prakse

     [+] [-]

, 2023-05-07 13:50, pirms gada
Es vienmēr saku to pašu par reāliem čempioniem - pretendentam IR jāizcīna tituls!
Bet vai Sterlings savu titulu izcīnīja?
Neeeee viņš to ieguva ar Oskara cienīgu perfomanci cīņā kur viņu izsmērēja! Ok,aizstāvēja,bet kā viss sagrieztos ja ne tas celis.....nu diez vai tur šodien būtu Aldžo,tā ka viņam varēja atņemt siksnu bez sirdsapziņas pārmetumiem.

     [+] [-]

, 2023-05-07 21:48, pirms gada
Pret orku viņš nocīnījās decent un ja orks pēc pirmās cīņās būtu paturējis titulu, tad Sterlings to dabuja ar fair play palīdzību otrajā piegājienā. Bet ieraugot šīsdienas main event score cards, skatos ka viens tiesnesis aizgāja pačurāt 5tajā raundā, jo ja būtu bijis otrādi tad Cejudo būtu čempions, pēc scorecards droši var teikt ka robbery, bet astoņstūrī tomēr čempionam būtu jābūt pārliecinošam/ākam.....Domāju krāsaingalvis Šons iedos iepīpēt Sterlingam, jautājums paliek atklāts par O'Mailija graplingu...?

     [+] [-]

, 2023-05-07 22:53, pirms gada
pirtnieksda12 rakstīja: Pret orku viņš nocīnījās decent un ja orks pēc pirmās cīņās būtu paturējis titulu, tad Sterlings to dabuja ar fair play palīdzību otrajā piegājienā. Bet ieraugot šīsdienas main event score cards, skatos ka viens tiesnesis aizgāja pačurāt 5tajā raundā, jo ja būtu bijis otrādi tad Cejudo būtu čempions, pēc scorecards droši var teikt ka robbery, bet astoņstūrī tomēr čempionam būtu jābūt pārliecinošam/ākam.....Domāju krāsaingalvis Šons iedos iepīpēt Sterlingam, jautājums paliek atklāts par O'Mailija graplingu...?
Nav viņam nekāda greplinga,ir viduvēja aizsardzība pret pārvešanu parterī. Ja viņu Jans reizes 2-3 nolika zemē,tad Aldžo gulēs virsū kā sardele kāpostos. Īrs vismaz ir ļoti garš un ir laba cerība izslēgt gaismu Sterlinga mājās pirms sākās apskāvieni no aizmugures