Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC reitinga pirmais numurs Usmans mēģinās vēlreiz apklusināt Kovingtonu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC reitinga pirmais numurs Usmans mēģinās vēlreiz apklusināt Kovingtonu
Kamaru Usmans (pa kreisi) un Kolbijs Kovingtons pirms diviem gadiem sagādāja vienu no labākajām titulcīņām UFC vēsturē. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā risināsies "UFC 268" cīņu šovs. Vakara nagla būs gaidāmais Kamaru Usmana un Kolbija Kovingtona revanšs duelī par pusvidējā svara čempiona jostu, bet pirms tam savu titulu vēlreiz centīsies aizstāvēt lietuviešu izcelsmes ASV cīkstone Rouza Namajuna, tiekoties ar ķīnieti Veili Džanu.

# "UFC 268" galvenajā cīņā oktagonā dosies UFC pusvidējā svara divīzijas čempions Kamaru Usmans, kurš šobrīd ieņem pirmo vietu UFC pound-for-pound reitingā. Tas nozīmē, ka šobrīd tieši nigērietis tiek uzskatīts par labāko UFC cīkstoni neatkarīgi no svara kategorijas.

# Gan Usmans, gan sieviešu vieglākā svara kategorijas čempione Namajuna savus titulus aizstāvēs revanša cīņās. Usmans ar tehnisko nokautu piektajā raundā pieveica Kovingtonu pirms nepilniem diviem gadiem, savukārt Namajuna Džanu pirmajā raundā nokautēja šī gada aprīlī.

# Ļoti aizraujošs solās būt divu bijušo vieglā svara divīzijas titula pretendentu - Džastina Geičī un Maikla Čendlera duelis, kas ievadīs ''UFC 267" main card [galvenās cīņas].

# Notikumus no ikoniskās Ņujorkas sporta arēnas tiešraidē pārraidīs "Go3" televīzija internetā, sākot ar Geičī un Čendlera cīņu 4:00 svētdienas rītā pēc Latvijas laika. Galvenās cīņas sākums atkarīgs no pārējo iznākuma, bet paredzams, ka Usmans un Kovingtons varētu kāpt būrī ap sešiem rītā.

''UFC 267'' main card

Nr.Cīņa
1.Džastins Geičī - Maikls Čendlers
2.Šeins Burgoss - Billijs Kvarantiljo
3.Frenkijs Edgars - Marlons Vera
4.Rouza Namajuna - Veili Džana
5.Kamaru Usmans - Kolbijs Kovingtons

Kamaru Usmans (19-1) un Kolbijs Kovingtons (16-2) pirmo reizi savā starpā tikās ''UFC 245'' šovā, kad sagādāja vienu no aizraujošākajām titulcīņām UFC vēsturē. Gandrīz pilnu piecu raundu garumā abi viens otru teju apbēra ar sitieniem, cīņai izvēršoties par pamatīgu dūru izvicināšanu. Vairāk spēka un izturības gan beigās izrādījās Usmanam, kurš pašā pēdējā raunda izskaņā spēja nosūtīt pretinieku nokdaunā un 50 sekundes pirms tās beigām izcīnīt uzvaru ar tehnisko nokautu. Nigēriešu cīkstonis tovakar pirmoreiz aizstāvēja savu pusvidējā svara titulu.

Pēc piedzīvotā zaudējuma Kovingtons noliedza cīņas laikā izskanējušo, ka viens no Usmana sitieniem trešajā raundā salauzis viņam žokli, kā arī vainoja pretinieku simulēšanā, izliekoties, ka viņam iebakstīts acī un iesperts zem jostasvietas. Usmans gan šādus pārmetumus noliedzis. Šajā duelī izteikts ir labā un sliktā puiša naratīvs, un abi cīkstoņi savas lomas ir godam pieņēmuši. Kovingtons, kurš izcēlies ar ne vienu vien pretrunīgu frāzi vai viedokli publiskajā telpā un sevi pozicionē kā liels Donalda Trampa un viņa ideju atbalstītājs, ''UFC 268'' preses konferencē ieradās ar uzvalku, uz kura attēlota Kovingtona iecienītākā frāze savu sociālo tīklu sekotāju uzrunāšanai: "Greetings, nerds and virgins!" [Sveiki, nūģi un jaunavas! - no angļu val.]. Neiztika arī bez diezgan personīgiem uzbraucieniem, no kuriem netika pasargāta ne Usmana ģimene, ne viens no zināmākajiem MMA žurnālistiem - Džons Morgans.

Abu pirmā tikšanās reize un arī turpmākās gaitas līdz šim pierādījušas, ka tieši Usmans un Kovingtons šobrīd ir labākie cīkstoņi savā divīzijā, un ne velti 14 uzvaru sēriju UFC uzkrājušā čempiona karjerā lielākais pārbaudījums, bez šaubām, ir bijis tieši pusvidējā svara kategorijas pirmais numurs Kovingtons. Kopš pirmās cīņas gan krietni aktivāks ir bijis Usmans, kurš aizvadījis trīs cīņas, divreiz titulu aizstāvot pret Horhi Masvidalu, un vienreiz pret Gilbertu Bērnsu, savukārt Kovingtons kopš piedzīvotā zaudējuma oktagonā kāpis tikai vienreiz, pirms gada pieveicot bijušo čempionu Taironu Vudliju.

"Es novērtēju visu, ko viņš var izdarīt. Viņš ir ļoti talantīgs cīkstonis un katru reizi nāk gatavs cīņai. Varu viņu paslavēt. Kā sāncensi viņu noteikti respektēju, bet kā cilvēks viņš ir īsts sūdabrālis. Kad būšu salauzis otru pusi viņa sejai, tad pēc cīņas man nebūs problēmas arī paspiest viņam roku," izteicās Usmans.

Jāatzīmē, ka kopš pirmās savstarpējās cīņas gan Usmans, gan Kovingtons mainījuši trenerus. Gan Usmanu, gan jau pieminēto Džastinu Geičī, gan Rouzu Namajunu (10-4) uz oktagonu pavadīs titulētais treneris Trevors Vitmens.

29 gadus vecā Rouza Namajuna šogad parūpējusies par vienu no iespaidīgākajiem momentiem aizvadītajās UFC titulcīņās. Lietuviešu izcelsmes amerikāņu cīkstone atguva savu titulu šopavasar, kad ''UFC 261'' šovā cīņas otrajā minūtē ar teicamu spērienu pa galvu nolika uz lāpstiņām Veili Džanu (21-2). Līdz ar to Namajuna atkal kļuva par čempioni, taču Džanai nācās samierināties ar rūgtu zaudējumu - neilgi pēc nokauta, kad ringa tiesnesis jau bija paguvis cīņu apturēt, Džana atkal bija kājās un metās protestēt, taču bija jau par vēlu.

"Pēc šī zaudējuma esmu daudz domājusi. Tas man pat ir nācis par labu - tā man ir bijusi iespēja vairāk uzzināt par sevi, par cīnīšanos,'' tagad atzīst Džana. Viņa joprojām ir vienīgā Ķīnas cīkstone, kas izcīnījusi UFC titulu, un tagad kāro to atgūt. Bukmeikeri favorītes statusu atvēlējuši tieši Džanai, nevis čempionei Namajunai, kas gan jau iepriekš pierādījusi, ka spēj apgāzt arī pesimistiskākās bukmeikeru progonozes.

Svēršanās procedūras face-off pasākumā iesaistījās arī slavenā aktrise Halle Berija, kas spēlē galveno - MMA cīkstones - lomu filmā "Bruised".

''UFC 267'' šova main card tiks atklāts ar divu vieglā svara divīzijas reitinga top 5 cīkstoņu dueli - otrajā vietā esošais Džastins Geičī (22-3) tiksies ar reitinga piekto numuru Maiklu Čendleru (22-6). Abi sevi karjeras laikā pierādījuši kā vīrus, kas savas cīņas spēj pabeigt ar vienu vienīgu sitienu, un jau solījuši viens otru nolikt gulēt jau pirmajā raundā.

Tāpat astoņstūrī kāps arī bijušais UFC vieglā svara čempions, veterāns Frenkijs Edgars (24-9-1), kurš nu jau divas kategorijas zemāk cīnīsies ar Marlonu Veru (17-7-1), kā arī pusvieglā svara cīkstoņi Šeins Burgoss (13-3) un Billijs Kvarantiljo (16-3). Pirms tam vienā no iesildošajām cīņām savu UFC debiju piedzīvos brazīlietis Alekss Pereira - kikboksa čempions, kurš šajā sporta veidā divreiz pieveicis pašreizējo UFC superzvaigzni un vidējā svara čempionu Izraelu Adesanju.

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...

     [+] [-]

, 2021-11-06 21:43, pirms 2 gadiem
Labs raksts