Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Džounss ātri tiek pie smagsvaru jostas, Graso šokē pieredzējušo Ševčenko

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džounss ātri tiek pie smagsvaru jostas, Graso šokē pieredzējušo Ševčenko
Džons Džounss pēc uzvaras. Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Lasvegasā "UFC 285" šovā kronēti divi jauni UFC čempioni. Pirmajā cīņā smagsvaru divīzijā titulu izcīnīja UFC superzvaigzne Džons Džounss, kurš jau pirmā raunda ievadā pieveica Sirilu Ganu, savukārt negaidīti no jostas nācās šķirties Valentīnai Ševčenko, kura ceturtajā raundā cieta sakāvi pret Aleksu Graso.

Džonam Džounsam (27-1) šī bija atgriešanās cīņa pēc trīs gadu pauzes. Ilggadējais pussmagā svara čempions atkal atgādināja skatītājiem, ka ne velti tiek saukts arī par visu laiku labāko MMA cīkstoni, savai pirmajai cīņai smagsvaros liekot izskatīties pavisam vienkāršai.

• Jau cīņas pašā sākumā amerikānis izmantoja savu trumpi, izpildot takedown, un Sirils Gans (11-2) no partera kājās vairs netika. Cenšoties izlauzties, francūzis atdeva Džounsam muguru, un parakstīja sev beigu spriedumu.

• Džounsam izdevās saķert tvērienā pretinieka kaklu, un Ganam neatlika nekas cits kā signalizēt par padošanos brīdī, kad vēl bija sākusies tikai cīņas trešā minūte (2:04).

• "Šim mērķim strādāju ļoti ilgu laiku. Daudzi nemaz neticēja, ka es atgriezīšos," pēc uzvaras izteicās Džounss. Jaunais smagsvaru čempions tagad pievienojies UFC leģendām Rendijam Kotūram un Denielam Kormjē kā viens no trim cīkstoņiem, kuri izcīnījuši gan pussmagā, gan smagā svara titulus.

• Džounss, kurš noslēdzis arī jaunu līgumu ar UFC, jau var gatavoties savam nākamajam pretiniekam - amerikānis meta izaicinājumu arēnā sēdošajam smagsvaru divīzijas rekordistam Stipem Miočičam.

• "Stipe Miočič, vecīt, ceru, ka tu trenējies. Tu esi visu laiku labākais smagsvars, un tas ir tas, ko es vēlos," teica Džounss. Miočičam pieder divīzijas rekords ar četrām titula aizstāvēšanas cīņām pēc kārtas.

• Tikmēr par pārsteigumu parūpējās Meksikas cīkstone Aleksa Graso (16-3), kura kļuva par jauno UFC mušas svara čempioni sievietēm, pieveicot ilgus gadus dominējušo Valentīnu Ševčenko (23-4).

• 29 gadus vecajai Graso tā bija pirmā titulcīņa karjerā. Meksikāniete bukmeikeru vērtējumā bija izteikta pastarīte, taču pierādīja, ka oktagonā tam nav nozīmes. Pēc trim raundiem, kuros pārsvars piederēja pieredzējušajai konkurentei, ceturtajā Graso sodīja pretinieci par kļūdu un godam izcīnīja uzvaru.

• Titulētā Ševčenko veiksmīgāk cīnījās parterā, kur trešā raunda izskaņā arī bija tuvu žņaugšanas paņēmienam, taču ceturtajā raundā pēc spēriena pagriezienā pretinieces trumpjus savā labā izmantoja Graso.

• Meksikāniete izmantoja brīdi, lai nogāztu disbalansā esošo pretinieci zemē, kur tikpat ātri saķēra pretinieces kaklu un vaļā to vairs neatlaida, līdz tiesnesis cīņu apturēja.

• "Iebakstiet man, jo liekas, ka es sapņoju," pēc šokējošās uzvaras teica jaunā čempione. Graso darīja galu Ševčenko septiņu uzvaru sērijai čempiones statusā. Jāatzīmē, ka jau iepriekšējā cīņā kirgīziete titulu nosargāja vien par mata tiesu, bet tagad no tā nācies šķirties pavisam.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

  -1 [+] [-]

, 2023-03-05 09:51, pirms gada
Par Graso milzu prieks,Ševčenko krita uz nerviem ar ūberpiesardzīgo nestilu,tāpēc 2x lielāks gandarījums ka meksikāniete pielika punktu čempionei!
Džonsa uzvara bija prognozējama,tik ātra un viegla nošokēja. Par viņa kondīciju un bāku neko neuzzinājām,forma nepatika. Labs cīņu vakars.
Ak jā,Rahmonovs sevi labi parādīja,būtu pretiniekam drusku vairāk intelekta varēja būt visādi
Slēpts komentārs: D-Mob augšāmcēlies

  -4 [+] [-]

, 2023-03-05 10:06, pirms gada
Ps. Tagad Dana izskatās pēc riktīgi idiota un sejā tas arī bija redzams pie ātrās cīņas noslēguma

  +4 [+] [-]

, 2023-03-05 10:26, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Toto reāli par Jones cīņu, sūds kkāds.
Graso labi izmantoja Vaļas kļūdu, bet rematčā neredzu variantus, ja nu Vaļa atkal nokļūdas.
Vakara labākā cīņa Niel - Rakhmanov, es pat teiktu - šī gada labākā līdz šim.
Pat ne tuvu tam. Dana izskatījās laimīgs,vienīgais idiots te raksta komentus

  -1 [+] [-]

, 2023-03-05 11:02, pirms gada
Labi ka kazahu krievene dabūja pa ģīmi.

     [+] [-]

, 2023-03-05 11:05, pirms gada
knaible rakstīja: Labi ka kazahu krievene dabūja pa ģīmi.
Krievu-kazahu un ja nemaldos ar Peru pasi,kur laikam arī dzīvo

     [+] [-]

, 2023-03-05 11:31, pirms gada
sportists-amatieris rakstīja: Krievu-kazahu un ja nemaldos ar Peru pasi,kur laikam arī dzīvo
Ševčenko ir Kirgiztānā dzimusi, krievu-ukraiņu ģimenē augusi un Peru pasi dabūjusi sportiste.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-03-05 20:51, pirms gada
Juris Miņins rakstīja: Ševčenko ir Kirgiztānā dzimusi, krievu-ukraiņu ģimenē augusi un Peru pasi dabūjusi sportiste.
Un dzīvo Lasvegasā