Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjevai iespaidīga konkurence prestižajā Baku "Golden Grand Prix"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjevai iespaidīga konkurence prestižajā Baku "Golden Grand Prix"
Anastasija Grigorjeva strādā ar pretinieci
Foto: Mārtiņš Mālmeisters, olimpiade.lv

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākā sportiste Anastasija Grigorjeva sestdien piedalīsies Baku "Golden Grand Prix", kas sola lielākās naudas balvas brīvās cīņas pasaulē. 63 kilogramu turnīrā šodien nosvērās gandrīz visas labākās cīkstones šajā kategorijā.

63 kilogramu sacensībās pieteikušās 16 dalībnieces, sastāvs ir pasaules čempionāta cienīgs. Planētas meistarsacīkšu piektās vietas ieguvēja Anastasija Grigorjeva pirmajā mačā (sestdien pēc plkst. 8.00) tiksies ar japānieti Ajanu Gempei, kura ir divkārtējā junioru Āzijas čempione. Ja izdosies uzvarēt, tad ceturtdaļfinālā būs jācīnās, domājams, ar pērnā gada pasaules čempioni Jūliju Tkaču (Ukraina). Šī gada planētas čempione un turnīra galvenā favorīte Soronzonbolda Batcecega (Mongolija) ielozēta otrā zarā.

Anastasija Grigorjeva no oktobra mainīja līdzšinējo gatavošanos un trenējās Somijā. Nepilnu divu mēnešu darbs varbūt nav pietiekams, lai izdarītu tālejošus secinājumus, taču pirmie augļi droši vien būs redzami jau tagad Baku. Kā zināms, Azerbaidžānas galvaspilsētā vasarā risinājās pirmās Eiropas spēles, kur daugavpiliete ieguva bronzas medaļu.

2014. gada Baku "Golden Grand Prix" turnīrā mūsu Laura Skujiņa izcīnīja bronzas medaļu, Imants Lagodskis un Armands Zvirbulis ieņēma attiecīgi 5. un 12. vietu, savukārt Anastasija Grigorjeva nepiedalījās veselības apsvērumu dēļ.

Baku "Golden Grand Prix" par pirmo vietu piešķir 10 000 ASV dolārus un zelta gredzenu ar briljantiem, par otro vietu pienākas 5 000, bet par trešo vietu - 2 000. Tik dāsns balvu fonds nav nevienā citā brīvās cīņas turnīrā. 2012. un 2013. gadā mūsu Grigorjeva tur izcīnīja 1. vietu.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

  +2 [+] [-]

, 2015-11-27 15:09, pirms 8 gadiem
Skatīsimies, kā ies. Viegli jau nebūs, tas skaidrs.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-27 15:11, pirms 8 gadiem
Mongoliete otrā zarā, tāds moments vieš cerību uz bronzu, vismaz.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-27 15:18, pirms 8 gadiem
ikri rakstīja: Skatīsimies, kā ies. Viegli jau nebūs, tas skaidrs.
video tiešraide noderēs, vienīgi jāprot uzķert īsto paklāju un īsto laiku