Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sadalītas medaļas Latvijas čempionātā MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Sadalītas medaļas Latvijas čempionātā MMA
Foto: Dana Anisimkova

Klubā „Latvian Top Fighters” (Rīgā, Liepājas ielā 3/b) norisinājās otrais Latvijas čempionāts amatieru MMA pasaules MMA asociācijas (WMMAA) versijā, kuru vada pazīstamais Krievijas sportists Fjodors Jemeļjaņenko. Sacensībās piedalījās klubi no Rīgas, Jelgavas, Priekules, Saldus un Valmieras.

Šajā čempionātā dalību pieteica deviņi klubi, kuri savā starpā medaļas dalīja septiņās svara kategorijās: -61,2 kg, - 65,8 kg, 70,3 kg, -77,1 kg, - 84 kg, - 93 kg, + 93 kg. Jāpiebilst, ka svara kategorija līdz 61,2 kg tika ieviesta tikai šogad un to apstiprināja Amsterdamā (Nīderlandē) notiekošajā WMMAA kongresā.

Atšķirībā no profesionālā MMA, amatieru MMA sportisti cīnās papildus aizsargekipējumā. Šiem cīkstoņiem tāpat kā profesionālajā MMA obligāti jālieto bandāža un zobu kape, bet papildus vēl jāvelk arī kāju aizsargi un aizsargķivere.

„Amatieru MMA ir daudz drošāks ekipējums. Sportisti lieto aizsargķiveres, kāju aizsargus, arī cimdi ir savādāki kā profesionālajā MMA. Viss tas ir tādēļ, lai maksimāli samazinātu iespēju traumēties. Protams, no traumām šajā sporta veidā nav pasargāts neviens,” specializētā ekipējuma nepieciešamību skaidroja Latvijas MMA asociācijas (LMMAA) prezidents Vjačeslavs Semenkovs.

Kā piebilda Semenkovs, šo sacensību galvenais mērķis ir sakomplektēt Latvijas izlases sastāvu, kas nākamajā 2015. gadā pārstāvēs mūsu valsti Eiropas un pasaules čempionātos.

Šo sacensību cīņas formula ir divi raundi pa trim minūtēm. Čempionāts notiek pēc izslēgšanas metodes jeb tas, kurš uzvar iet tālāk, bet kas zaudē dalību čempionātā neturpina. Amatieru MMA sacensībās drīkst piedalīties tikai tie sportisti, kuri profesionālajā MMA ringā pēc portāla sherdog.com datiem izcīnījuši ne vairāk kā trīs uzvaras.

Trijās svara kategorijās pārsteigumu nenotika, tāpat kā pērn visvieglākajā svara divīzijās uzvaru izcīnīja Vitālijs Meļņikovs, svarā līdz 77,1 kg triumfēja valmierietis Didzis Verbickis, bet svarā līdz 93 kg tāpat kā pirms gada zelta medaļu kaklā kāra Artis Rode.

Latvijas MMA čempionāta rezultāti

- 61,2 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Vitālijs MeļņikovsSpartaRīga
2.Artjoms DzjubaksProfesionālisRīga

- 65,8 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Mihails AņisimovsProfesionālisRīga
2.Andris FreibergsLatvian Top FightersRīga
3.Juris PeniķisVidzemes cīnītāju līgaPriekuļi

- 70,3 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Aleksandrs KukarekinsProfesionālisRīga
2.Artūrs SemenkovsProfesionālisRīga
3.Gvido GranauskisSaldus džudo klubsSaldus

- 77,1 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Didzis VerbickisJD GymValmiera
2.Konstantīns PetrovsLatvian Top FightersRīga
3.Sergejs GontarsSpartaRīga

- 84 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Andrejs GrigorjevsProfesionālisRīga
2.Jevgēņijs JasņickisSpartaRīga
3.Jevgēņijs ViļjemoSpartaRīga

- 93 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Artis RodeLatvian Top FightersRīga

+ 93 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Jevgēņijs RozeSev ArchRīga
2.Dāvis KlintsProfesionālisRīga

Izmantotie resursi:
ММА в Латвии, Latvian Top Fighters, Latvian MMA...

     [+] [-]

, 2014-12-28 20:04, pirms 10 gadiem
2x 3min ir nedaudz smiekliigi,ari lv pro limeni nav 3x5min,trenejos Uk un amatieros ir 2x5min vai kaa min 3x3min,bez kiverem un shin pads,shin pads tikai kickboksaa..diez vai ka graplerime ir viegli ar shin pads kko izdariit ..