Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tukums sakauj Rīgu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tukums sakauj Rīgu
Tukuma komanda kopā ar Elvi Mihaiļenko un Mareku Varneli
Foto: Levi

Vakar "Tukuma ledus hallē" notika komandu cīņu šovs "War of the cities: Tukums vs. Riga", kurā Tukuma komanda ar rezultātu 5:1 pieveica Rīgas sportistus.

Katru komandu pārstāvēja pieci sportisti sākotnēji paredzēto sešu atlētu vietā. Tas tāpēc, ka tukumnieka Māra Timofejeva pretinieks Deniss Ņikuļins iepriekšējā vakarā bija guvis traumu, taču pa tik īsu laiku rīdzinieki Ņikuļinam aizvietotāju nevarēja atrast.

Pāvels Lotahs (Tukums) vs. Jevgēņijs Skukins (Rīga)

„Pilsētu karus” atklāja Lotaha – Skukina pāris, kuri cīnījās pēc boksa noteikumiem. Viņu cīņu formula bija četri raundi pa divām minūtēm.

Tiesa mačs nevilkās visu paredzēto laiku, jo Rīgas pārstāvis trešajā raundā atteicās turpināt cīņu. Līdz ar to uzvaru ar TKO ieguva Pāvels Lotahs, nodrošinot Tukumam pirmo punktu.

Aleksandrs Taputs (Tukums) vs. Viktors Gricius (Rīga)
Otrajā turnīra cīņā, kura ritēja pēc K-1 noteikumiem sportisti jau no pirmajām sekundēm sāka apmainīties ar sitieniem, kas ļoti patika publikai. Pirmais raunds izskatījās diezgan vienlīdzīgs. Taču otrajā raundā Taputam ar efektīvu labo āķi sanāca savu pretinieku nogādāt nokdaunā, taču Gricius spēja piecelties un turpināt cīņu.

Trešajā – pēdējā raundā skatītāju ovāciju atbalstīti sportisti turpināja viens otru dauzīt līdz Gricius izdarīja precīzu spērienu pa Aleksandra Taputa celi un tas atradās uz zemes. Taputs dēļ gūtā savainojuma nespēja vairs paša spēkiem piecelties.

Uzvaru ar TKO ieguva Viktors Gricius, kurš izlīdzināja rezultātu.

Juris Ivanovs (Tukums) vs. Aleksejs Potjomkins (Rīga)

Trešā cīņa bija boksa mačs pēc formulas četri raundi pa trim minūtēm. Diemžēl cīņa beidzās ļoti ātri, jo Juris Ivanovs pēc gonga atskanēšanas kā metās virsū Aleksejam Potjomkinam tad ar to arī viss beidzās. Uzvaru ar ātru nokautu ieguva Juris Ivanovs un atkal izvirzīja Tukumu vadībā ar 2:1.

Mareks Lavrinovičs (Tukums) vs. Dmitrijs Kaļmus (Rīga)

Arī ceturtā „Pilsētu karu” cīņa, kura notika pēc K-1 noteikumiem beidzās diezgan ātri, jo Marekam Lavrinovičam vajadzēja nieka minūte, lai tiktu galā ar Latvijas thai-boksa čempionu Dmitriju Kaļmusu. Un rezultāts kļuva 3:1 Tukuma komandas labā.

Mārtiņš Kukulis (Tukums) vs. Andrejs Tolstihs (Rīga)

Šajā desmit raundus garajā cīņā uz kārts tika likts Latvijas čempiona tituls boksā pussmagajā svarā (līdz 79,4 kg) un divi punkti, kurus sportists par uzvaru varēja nopelnīt savai komandai.

Bokseri cīņu iesāka diezgan piesardzīgi, taču jau otrajā raundā iniciatīvu uzņēmās Mārtiņš Kukulis, kurš to turēja līdz pat sestajam raundam. Septītajā raundā atdzīvojās Andrejs Tolstihs, kurš pamazām sāka atgūt zaudēto punktu skaitu. Desmitajā, pēdējā raundā sākās īsts trilleris – bokseri bija nolēmuši beigt cīņu priekšlaicīgi, taču abi spēja nostāvēt kājās un cīņa beidzās pēc punktiem.
Sānu tiesneši lēma, ka par vakantās Latvijas čempiona jostas īpašnieku ar nelielu punktu pārsvaru kļuvis Mārtiņš Kukulis.

Līdz ar to par pirmo „Pilsētas karu” uzvarētājiem ar rezultātu 5:1 kļuva Tukuma komanda, kurai savs tituls jāaizstāv gada laikā, pretēji šis statuss viņiem tiks dzēsts.

Tukumniekus uz analogu turnīru drīkst izsaukt jebkura Latvijas pilsēta, kura apņemas rīkot šos „Karus” savā pilsētā. Komandai jāiesniedz pieteikums „WFCA Baltija” ofisā.

Supercīņa

disciplīnacīņu pārisuzvarētājsmetode
MMAMārtiņš Egle vs. Tomas Vaicickas (Lietuva)Mārtiņš EgleTKO

Iesildošās cīņas

DisciplīnaCīņu pārisUzvarētājsMetode
BokssLana Anohina (Lietuva) vs. Sofija Sidorova (Krievija)Sofija SidorovaPTS
BokssArtūrs Kadaks vs. Jānis SmoļakovsNeizšķirts

Izmantotie resursi:
fightclub.lv

     [+] [-]

, 2010-01-16 23:15, pirms 14 gadiem
Pāvelam bija 4x3 raundi ,nevis 4X2!!