Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Staņislavs Lukašēvičs Lietuvā uzveic Ramūnu Paliuni

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Staņislavs Lukašēvičs Lietuvā uzveic Ramūnu Paliuni
Staņislavs Lukašēvičs (no kreisās) un Ramūns Paliunis
Foto: mma-knight.lt

Pazīstamās latviešu bokseres Agneses Božas audzēknis Staņislavs Lukašēvičs (1-1-0) Lietuvā notiekošajā cīņu šovā „Knight of The Cge 5” vakara galvenajā mačā pēc MMA noteikumiem pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Ramūnu Paliuni (4-8-0), uzvaras arī Sergejam Jefimovam (1-0-0) un Pāvelam Boženovam (1-0-0).

Uz cīņu šovu „Knight of The Cge 5” Lietuvā devās četri Latvijas sportisti – Staņislavs Lukašēvičs, Pāvels Baženovs, Sergejs Jefimovs (visi no kluba „Sev Arch”) un kluba „Džudo Saldus” audzēknis Gvido Granauskis (0-1-0).

Pirmais no Latvijas pārstāvjiem cīņu būrī devās vieglā svara cīkstonis Jefimovs, kuram šī bija debija cīņās pēc MMA noteikumiem. Viņam pretī stājās cits MMA cīņu debitants Mantas Makarevičus.

Sportisti velti laiku netērēja, lai meklētu viens otra vājās vietas, bet uzreiz uzsāka atklātu dūru cīņu, kurā par aizsardzību piemirsa Lietuvas pārstāvis, atdot kaklu, ko izmantoja Jefimovs un pielietojot žņaugšanas paņēmienu izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pēc Sergeja Jefimova cīņu būrī kāpa Pāvels Bažēnovs, kurš stājās pretī Ramūnam Stravinskam (0-1-0). Arī šis mačs neilgi visus atvēlētos raundus, bet beidzās jau pirmā raunda sākumā pēc Baženova uzbrukuma, kurš beidzās ar Latvijas pārstāvja uzvaru ar tehnisko nokautu.

Visnopietnākais pretinieks patrāpījās profesionālo cīņu debitantam Gvido Granauskim, kurš spēkojās ar pieredzes bagāto lietuvieti Laimonas Stancikas (8-9-1). Iespējams, pieredzes trūkuma dēļ Gvido pieļāva kļūdu izvēloties cīnīties ar leiti parterā… Latvietis zaudēja pozīciju, ko izmantoja Stanickas, izcīnot uzvaru ar tehnisko nokautu.

Cīņu šova „Knight of The Cge 5” vakara galvenajā cīņā dūres krustoja Staņislavs Lukašēvičs, kurš MMA debitēja pirms gada, piekāpjoties Gatim Baumanim (1-0-0) ar MMA veterānu, kurš šajā sporta veidā ir kopš 2004. gada – Ramūnu Paliunisu.

Jau cīņas sākumā Paliunis Latvijas pārstāvim nodemonstrēja, kurš ir ringa saimnieks, nogāžot Lukašēviču uz partera. Lietuvietis mēģināja atrast iespēju pielietot kādu no sāpju paņēmieniem, taču vienā momentā Staņislavs atrada brīdi, lai atkal tiktu kājās.

Pēc vairāku sitienu apmaiņas stājās, Lukašēvičs mainīja taktiku un nometa pretinieku zemē, taču kļūdas dēļ zaudēja vadošo pozīciju. To izmantoja Ramūnas, kurš sita zemē guļošo Latvijas sportistu, taču nezināmā veidā Staņislavs spēja apgāzt Paliunasu uz muguras un sāka to sists, līdz cīņu apstādināja ringa tiesnesis.

„Biju uzlicis sev uzdevumu no Lietuvas atgriezties tikai ar uzvaru un man tas izdevās. Paldies maniem treneriem Agnesei Božai un Manvelam Isandžanjanam par sagatavošanu. Tuvākajos plānos man ietilpst dalība Latvijas čempionātā boksā,” portālam Sportacentrs.com stāstīja Staņislavs Lukašēvičs.

Izmantotie resursi:
MMA-KNIGHT.LT The Knight Of Plunge MMA Fighting...