Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Matjušenko Bellator rindās debitēs ar cīņu pret Mpumbu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Matjušenko Bellator rindās debitēs ar cīņu pret Mpumbu
Vladimirs Matjušenko
Foto: mmamania.com

Bijušais UFC pussmagā svara čempiona titula pretendents Vladimirs Matjušenko (26-7-0), ar kuru gada sākumā pasaules vadošā MMA organizācija lauza līgumu, otras prestižākās organizācijas Bellator rindās debitēs 13. septembrī šovā „Bellator MMA - Bellator 99” pret bijušo Bellator pussmagā svara čempionu Kristianu Mpumbu (18-5-1).

Četrdesmit divus gadus vecais baltkrievu cīkstonis Vladimirs Matjušenko pēdējo maču aizvadīja šā gada janvārī cīņu šovā „UFC on Fox 6 - Johnson vs. Dodson”, piedzīvojot ātru zaudējumu cīņā pret Raienu Baderu (15-3-0), kas viņam bija otrā sakāve pēc kārtas. Uzreiz pēc šī zaudējuma UFC lauza līgumu ar bijušo IFL pussmagā svara čempionu.

Aprīļa sākumā Vladimirs Matjušenko pievienojās Bellator un šodien viņš beidzot uzzināja savu debijas datums, kā arī pirmo pretinieku.

Baltkrievs savas sešpadsmit gadu garās karjeras laikā ne tikai cīnījies par UFC pussmagā svara čempiona titulu ar MMA ikonu Tito Ortizu (16-11-1), bet arī licis kapitulēt tādiem vīriem kā Antonio Rodžerio Nogeiram (21-5-0), Trevisam Fultonam (249-49-10), Pedro Rizo (19-11-0), Timam Botčam (16-6-0), Igoram Pokrajacam (25-10-0) u.c.

Arī Kristians M’Pumbu MMA nav nekāds iesācējs. 2011. gadā M’Pumbu uzvarot finālā uzvarot Riču Heilu (21-6-1) triumfēja Bellator pussmagā svara turnīrā un automātiski savā īpašumā ieguva Bellator pussmagā svara čempiona jostu.

Pēc kronēšanas par Bellator čempionu francūzis ne titula cīņā negaidīti pēc punktiem piekāpās bijušajam UFC un PRIDE cīkstonim Trevisam Viufam (68-18-0), kas lika apšaubīt viņa čempiona statusu. Čempiona pilnvaras M’Pumbu nolika šā gada februārī pēc punktiem piekāpjoties slovāku sportistam Atilam Vegam (29-4-2).

Lai arī pēdējās divās kaujā Kristians piedzīvojis zaudējumus, viņa statistikā ierakstīti panākumi pār tādiem cīkstoņiem kā Stefans Štruve (25-6-0), Kristofu Kulaku (25-13-2), Markusu Vantinenu (22-5-0), Valdu Pocēviču (33-31-4) u.c.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...