Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida Beļģijā izcīna pasaules reitinga turnīra bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida Beļģijā izcīna pasaules reitinga turnīra bronzu
Inese Tarvida. Foto: TCC Friedrichshafen

Beļģijas pilsētā Lomelā aizvadīts taekvondo pasaules reitinga turnīrs "Belgian Open". Latvijas labākas taekvondistes Inese Tarvida (57 kg) un Jolanta Tarvida (62 kg) sestdien izcīnīja attiecīgi trešo un devīto vietu.

62 kilogramu turnīrā startēja 39 dalībnieces. Ar piekto numuru izliktā Jolanta Tarvida vispirms pieveica Itālijas pārstāvi Elīzu Al Vatani (13:8), bet astotdaļfinālā ar 4:7 piekāpās mūsu māsu tradicionālajai pāridarītājai Fani Tzeli no Grieķijas (#21). Latvijas pārstāve tika klasificēta devītajā vietā, bet minētā grieķiete aizcīnījās līdz bronzai. Finālā agrākā Irānas taekvondiste Kimija Alizade (#6) ar 9:7 pieveica grieķieti Teopulu Sarvanaki (#16).

57 kilogramos sacentās 33 sportistes. Ar sesto numuru izsētā Inese Tarvida sāka ar Francijas pārstāves spānietes Estellas Kozē pieveikšanu (15:6), astotdaļfinālā apspēlēja spānieti Nereju Fernandesu (33:16), ceturtdaļfināla papildlaikā uzvarēja amerikānieti Makailu Grīnvudu (#14), bet pusfinālā ar 12:18 piekāpās irāņu izcelsmes Beļģijas sportistei Rahelei Asemani (#2) un ierindojās trešajā pozīcijā. Cīnoties par zeltu, minētā beļģiete ar 11:10 uzvarēja spānieti Arjetu Ortisu-Beneto (#8).

Latvijas taekvondo šogad tā ir pirmā medaļa pasaules reitinga turnīrā.

2022. gada Eiropas čempionāts notiks 19.-22. maijā Lielbritānijas pilsētā Mančestrā.

Izmantotie resursi:
martial.events