Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Triju Zvaigžņu ordeņus saņems arī Rimbenieks, Freidenfelds un M. Kubliņa

Ints Megnis
Ints Megnis

Triju Zvaigžņu ordeņus saņems arī Rimbenieks, Freidenfelds un M. Kubliņa
Treneris Jānis Rimbenieks ar audzēkņiem. Foto: lspa.lv

Ordeņu kapituls lēmis Triju Zvaigžņu ordeņus piešķirt arī vairākām ar sportu saistītām personām, kuru vidū ir pazīstamie treneri Jānis Rimbenieks, Visvaldis Freidenfelds un Maija Kubliņa, kā arī joprojām aktīvais sportists Māris Grēniņš.

Valsts svētku laikā Triju Zvaigžņu ordeņa V šķira tiks piešķirta un par ordeņa kavalieriem tiks iecelti Krišjāņa Kundziņa cīņas sporta skolas brīvās cīņas izlases vadītājs un ilggadējs brīvās cīņas treneris Visvaldis Freidenfelds, vairākkārtējam Latvijas, Eiropas un pasaules čempionam vieglatlētikā starp vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem sportistiem Mārim Grēniņam, bijušajai TTT sieviešu basketbola meistarkomandas spēlētājai, ilggadējai basketbola trenerei, Bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" trenerei Maijai Kubliņai un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docentam, ilggadējam basketbola trenerim Jānim Rimbeniekam,

Tāpat V šķiras ordenis tiks piešķirts ilggadējam Viesītes novada pašvaldības Sēlijas sporta skolas futbola trenerim un pedagogam Raimondam Gailim, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas šaha nodarbību pasniedzējam Elmāram Gulbim, ilggadējam vieglatlētikas treneri, Ventspils novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas trenerim Dainim Lodiņam, kurš ilgstoši trenējis Latvijas rekordistu maratonā Valēriju Žolneroviču, kā arī bijušajai TTT sieviešu basketbola meistarkomandas spēlētājai, sporta pedagoģei, pedagoģijas zinātņu doktorei sporta zinātnē un TTT dāmu kluba vadītājai Silvijai Skulmei.

Triju Zvaigžņu ordeņus pasniegs Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš šos pienākumus veiks noslēdzošo reizi sava pašreizējā pilnvaru termiņa laikā.

Izmantotie resursi:
https://vestnesis.lv/op/2019/77.2

     [+] [-]

, 2019-04-17 12:27, pirms 5 gadiem
Jānis Rimbinieks? Cilvēks kurš ticis sēdēt LSPA par labu algu un vel vispār neko nedara tagad saņems ordeni? Tad viņš ir jāpiešķir visiem valstī palikušajiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-17 14:18, pirms 5 gadiem
Dainim Lodiņam gan pelnīti. Žolnerovičs ne tuvu nav Lodiņa slavenākais audzēknis, viņš ir bijis arī Jāņa Bojāra un Vinetas Ikaunieces (pieļauju, ne tikai) pirmais treneris.