Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bobs Saps augustā cīnīsies ar eks kikbokseri Evertonu Teikseiru

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bobs Saps augustā cīnīsies ar eks kikbokseri Evertonu Teikseiru
Bobs Saps
Foto: Sherdog.com

Bijušais PRIDE un DREAM smagā svara cīkstonis Bobs Saps (11-16-0) savu nākamo MMA cīņu aizvadīs 8. augustā Brazīlijā šovā „OX MMA - OX MMA” ar vairākkārtējo pasaules čempionu kjokušinkai karatē Evertonu Teikseiru (2-0-0), ziņo sherdog.com

Lai arī trīsdesmit deviņus gadus vecais bijušais NFL futbolists Bobs Saps nekad nav bijis tas talantīgākais cīņas sportā, savulaik viņš spēja sastādīt konkurenci gan MMA, gan K-1 cīņās. Savos ziedu laikos viņš MMA startējis zem tādām organizācijām kā PRIDE, Strikeforce un DREAM. Arī K-1 Sapam kādreiz negāja nemaz tik slikti – divreiz uzvarēts četrkārtējais „K-1 World Grand Prix” čempions Ernesto Hūsts, bet pa vienai reizei franču smagsvars Kirils Abidi un amerikāņi Kimo Leopoldo un Sets Petrucelli.

Taču tagad tie laiki sen ir aiz muguras. Bobs Saps ir kļuvis par pieprasītu „maisu”, kurš par zināmu summu mazpazīstamajiem sportistiem ļauj izmantot savu kādreiz respektablo vārdu, lai celtu savu reitingu. Savukārt pat Saps MMA un K-1 reitingos ir nolaidies tik zemu, ka diez vai vēl kādreiz smagsvars paspīdēs ar izcilām uzvarām un kāpumu reitingā.

Lai vai kā, Saps ir savajadzējies brazīliešu organizācijai „OX MMA”, kura izdomājusi amerikāņu milzi sapārot ar vairākkārtējo kjokušinkai karatē čempionu Evertonu Teikseiru. Arī Teikseira tāpat kā Saps savulaik startējis „K-1” turnīros. Kas zīmīgi, Evertons uzvarējis „K-1 World GP 2008 in Fukuoka” turnīrā, kvalificējoties „K-1 World GP final 16”. Brazīlis divas reizes piedalījies lielajā „K-1” turnīrā, taču abas reizes tālāk par kvalifikācijas cīņu nav ticis.

Pēdējo kikboksa cīņu trīsdesmit vienu gadu vecais Evertons Teikseira aizvadīja 2010. gadā, kad „K-1 World Grand Prix 2010 Final” supercīņā pēc punktiem uzveica Erolu Cimmermanu. Pirms gada viņš debitēja MMA ar uzvaru pār savu tautieti Raulu Bazanu (1-2-0), bet šogad viņš savā statistikā ierakstīja jau otro panākumu, uzvarot Edinaldo Novaesu (1-4-0).

Grūti pateikt kādi ir Teikseiras nākotnes plāni, taču izskatās, ka kikboksā viņš vairs negrasās atgriezties…

„OX MMA - OX MMA” apstiprinātie cīņu pāri

Bob Sapp vs. Ewerton Teixeira
Romario Manoel da Silva vs. Sebastian Latorre

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...