Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Martā Bobs Saps cīnīsies pret Džeimsu Tomsonu jeb notiks „maisu” supercīņa

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Martā Bobs Saps cīnīsies pret Džeimsu Tomsonu jeb notiks „maisu” supercīņa
Džeims Tomsons (pa kreisi) un Bobs Saps
Foto: dailyepicalert.com

11. martā Indijā notiks jaundibinātās indiešu MMA organizācijas SFL (Super Fight League) pirmais šovs, kur vakara galvenais duelis būs starp diviem gigantiem, izbijušajiem japāņu organizāciju DREAM un PRIDE cīkstoņiem – amerikāni Bobu Sapu (11-10-0) un britu Džeimsu Tomsonu (16-14-0).

Bobs Saps (Augums: 193 cm; Svars: 141 kg) MMA apritē ir kopš 2002. gada… Viņš ir startējis zem tādām organizācijām kā PRIDE, DREAM, Strikeforce, K-1 u.c. MMA karjeras sākums Sapam nebija nemaz tik slikts, no aizvadītajām trīspadsmit cīņām izcīnītas desmit uzvaras. Taču 2009. gadā pēc zaudējuma Ikushisam Minovam amerikānim sākās melnā strīpa – tika aizvadīti astoņi mači un izcīnīta tikai viena uzvara, pie tam vienīgais panākums izcīnīts pret mazpazīstamo austrieti Sašu Vainpolteru (11-5-0).

Jāpiemin, ka paralēli startiem MMA cīņās Saps aktīvi piedalās arī K-1 mačos. Arī K-1 apritē bijušais amerikāņu futbola līgas NFL spēlētājs Bobs Saps parādījās 2002. gadā. Līdz 2005. gadam K-1 cīņās klājās pat ļoti labi – divreiz tika uzvarēts pieckārtējais K-1 čempions Ernesto Hūsts, bet pa vienai reizei franču smagsvars Kirils Abidi, japāņu kikbokseris Hirako Hori un pieredzējušie MMA cīkstoņi, kuri izmēģināja savus spēkus K-1 lauciņā – Kimo Leopoldo un Setu Petrucelli.

Pēc uzvaras pār Tatsufumi Tomihiru, kuru viņš uzveica 2005. gada jūnijā, Saps nevienu uzvaru nebija izcīnījis līdz pat šā gada 2. februārim… Tiesa, arī šī uzvara pār zviedru sportistu Tofanu Pirani bija diezgan pretrunīga, taču uzvara ir uzvara un uzvarētājus neviens nenosoda.

Arī Džeimsa Tomsona (Augums: 196 cm; Svars: 130 kg) sportista gaitas ir visai krāšņas un līkumotas – viņš MMA karjeru uzsāka 2003. gadā ar uzvaru pār velsieti Vilu Elvortiju (4-10-0). Tad sekoja vēl trīspadsmit cīņas, kurās tika izcīnītas vienpadsmit uzvaras, kā arī izcīnīts pasaules čempiona tituls UC (Ultimate Combat) versijā. Taču 2005. gadā Tomsona uzņemto kursu pamainīja Kazujuki Fudžita (15-9-0), kurš nokautēja Tomsonu un pārtrauca viņa sešu cīņu uzvaras gājienu. Kopš šī zaudējuma brita karjerā iestājās pagrimums… Lai arī Džeims cīnījās tikai zem labāko federāciju karogiem (PRIDE, DREAM, Sengoku, EliteXC, Cage Rage, KSW u.c. – J.E.) un ar tā brīža labākajiem, taču uzvarēt viņam izdevies ļoti reti, kā dēļ brits kļuvis par elitāru „maisu” (Sportistu, kurš mazpazīstamiem cīkstoņiem uzvaras gadījumā palīdz pacelt sevi reitingu tabulā).

Tiesa, atšķirībā no Boba Sapa Džeims Tomsons savā pēdējā aizvadītajā cīņā izcīnījis uzvaru. Pie tam pieveikts neviens cits kā pieckārtējais pasaules spēcīgākais spēkavīrs, polis Mariušs Pudzinovskis (3-2-0).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...