Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Spriņģim zelts Eiropas čempionātā karatē

Andrejs Siliņš

Spriņģim zelts Eiropas čempionātā karatē
Dāvis Spriņģis

Latvijas karate federācijas izlase no 10. līdz 12. februārim aizvadīja Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur notika 39. Eiropas čempionāts kadetiem un Junioriem un otrais U21 Eiropas kauss. Šajā turnīra piedālijās 39 valstis no katras valsts spēcīgākais karatists savā kategorijā.

Latviju Šajā turnīrā pārstāvēja 8 sportisti ar Latvijas izlases galveno treneri Maksimu Ivančikovu un treneri Andreju Ozerovu.

Pirmā savu startu sāka 14 gadīga Patrīcija Mierkalne(Baltijas Karate klubs) , kurai šis Eiropas čempionāts bija pirmais. Patrīcija Mierkalne startēja kategorija kata, kurā piedalījās 18 sportistes. Pēc izlozes Patrīcija iekļuva otrajā sacensību kārtā, kur tikās ar sacensību favorīti sportisti no Turcijas, diemžel Latvijas sportiste piekāpās Turcijas pārstāvei.

Nikolajs Bodrovs kumite juniori, svara kategorijā -61 kg (Baltijas karate klubs) 2011. gada Pasaules vicečempions (Melaka, Malaizija) , bija viens no sportistiem uz kuru bija uzlikta cerība šaja čempionātā. Nikolajam jau pirmajā cīņā nepaveicās ar sportistu no vācijas, kurš cīņas 20 sekundē guva 2 punktus spērienā ar kāju, Nikolajam izdevās atspēlēt 2 punktus , bet 4 sekundes līdz cīņas beigām Latvijas sportists zaudēja vēl vienu punktu rezultatā zaudēja cīņu2-3 (27 sportisti kategorijā).

Sergejs Očeredņuks kumite juniori, svara kategorijā -68 kg (karatē klubs Ippon.lv) , tikās ar vienu no sacensību favorītiem Itāli(31 sportists kategorijā). Ļoti sīvā cīņā Sergeis Zaudēja 3-1 Itālijas Sportistam un diemžēl izstājās no tālākām sacensībām.

Jānis Koroļkovs kumite juniori ,svara kategorijā -76 kg (Baltijas karate klubs) pirmajā aplī piedzīvoja zaudējumu no Slovēnijas sportista 1-0, kurš pēc vairākām uzvarētām cīņām kļuva par sacensību 3. vietas ieguvēju, bet Jānis diemžēl neiesasistijās tālākajās cīņās.

Viktorija Rezaeva kumite juniores +59 kg(Baltijas karate klubs) otrā sportiste uz kuru tika uzlikta cerība. 2011 gadā Viktorija kļuva par Eiropas vicečempioni Serbijā(Novi Sad) 2010 un 2011 gadā viktorija ierindojs 5 un 7 vietā Pasaules čempionātos. Viktorija savu pirmo cīņu(23 sportistes kategorijā) aizvadīja pret Čehijas sportisti, un viegli 6-0 pieveica to. Otrajā cīņa Viktorija tikās ar Azerbaidžānas sportisti un ļoti grūtā cīņā pieveica vīņu 2-0. Trešajā sacensību kārtā Latvijas sportiste pieļāva kļūdu un zaudēja 1 punktu Dānijas sportistei, tā arī nespējot atspēlēties, pec vēl dažām cīņām Dānijas sportiste ieņēma 3 vietu.

Kategorija Juniori +76 kg startēja pieredzējis Dāvis Spriņgis(Baltijas karate klubs-Tukums). Dāvis Aizvadija 4 cīņas uzvarot Čehijas, Krievijas, Kipras un Itālijas sportistus, rezultātā Dāvis iekļuva sacensību finālā , kur uzveica Maķedonijas sportistu. Atzīmesim, ka Dāvis piecās aizvadītajās cīņas nezaudēja nevienu punktu. Apsveiksim Dāvi Spriņģi ar 1. Vietu Eiropas čēmpionātā. Atsevišķi Liels paldies Dāvja trenerim- Aleksandram Stoļarovam, kas spēja izaudzināt tik lielusku sportistu.

U21 Eiropas kausā, kas notika 12. februāri piedalijās 2 Latvijas sportisti, Diāna Petrova kategorijā kumite -53 kg(karate klubs Ippon.lv), kas pirmajā sacensību aplī tikās ar sacensību favorīti, sportisti no Turicjas, bet diemžēl piekāpās viņai.

Sportists no Madonas Jānis Mūrmanis kumite U21, -78 kg(Karate klubs Samuraji), parādīja sevi ļoti lieliski iekļustot sacensību pusfinālā(25 dalībnieki kategorijā), Jānis aizvadīja cīņu ar Holandes pārstāvi , ļoti grūtā un sīvā cīņā 5-6 Jānis piekāpās. Cīņā par 3. vietu Latvijas sportists diemžēl nespēja savākties un zaudēja sportistam no Slovākijas 5-0, rezultātā Jānis ieņēma 4 vietu.

     [+] [-]

, 2012-02-13 14:59, pirms 12 gadiem
Apsveicu !!! Balsojam par Dāvi - Lapas - «Neatkarīgo Tukuma Ziņu» portāls ntz.lv... uzspiežot uz sirsniņas (patīk).

     [+] [-]

, 2012-02-13 22:01, pirms 12 gadiem
Nav kas aptur.