Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Silva saglabā titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Silva saglabā titulu
Andersons Silva (pa kreisi) un Čels Sonens
Foto: Sherdog.com

Vakar Kalifornijā (ASV) cīņu šova „UFC 117” galvenajā cīņā, kur mačs notika par UFC čempiona troni vidējā svarā, esošais čempions Andersons Silva (Brazīlija) ar laušanas paņēmienu piektajā raundā pieveica titula pretendentu Čelu Sonenu (ASV).

Lai arī pirms cīņas Čels Sonens (25-11-1) ļoti asi un pat neadekvāti izteicās par esošo UFC čempionu Andersonu Silvu (27-4-0) un viņa cīņas prasmēm, tieši Sonenam visu piecu raundu garumā piederēja spēka pārsvars, kas ir neraksturīgi lielajiem mutes virinātājiem.

Sonens divreiz spēja ar sitieniem nogāzt Silvu uz ringa dēļiem, labi pārgāja cīņā parterā, kur arī kontrolēja cīņu. Likās, ka Čelam izdevies neiespējamais un viņš pārraus Silvas divpadsmit nezaudēto cīņu sēriju un kļūs par jauno UFC vidējā svara čempionu.

Taču Andersonam Silvai piektā (pēdējā) piecminūšu raunda izskaņā izdevās sagrābt Sonena roku un izdarīt laušanas paņēmienu, liekot amerikānim padoties, izcīnot trīspadsmito uzvaru pēc kārtas un saglabājot savu čempiona jostu.

„Negribu attaisnoties, taču pusotru nedēļu atpakaļ es salauzu ribas. Dakteris centās mani pierunāt, lai necīnos, taču es būrī izgāju dēļ saviem līdzjutējiem un UFC,” pēc cīņas izteicās Silva.

„UFC 117” rezultāti

Cīņa/NrUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Dennis HallmanBen SaundersDecision (Unanimous)35:00
2Stefan StruveChristian MorecraftKO (Punches)20:22
3Tim BoetschTodd BrownDecision (Unanimous)35:00
4Johny HendricksCharlie BrennemanTKO (Punches)20:40
5Phil DavisRodney WallaceDecision (Unanimous)35:00
6Rick StoryDustin HazelettTKO (Punches)21:15
7Junior dos SantosRoy NelsonDecision (Unanimous)35:00
8Matt HughesRicardo AlmeidaTechnical Submission (Modified Anaconda Choke)13:15
9Clay GuidaRafael dos AnjosSubmission (Jaw Injury)31:51
10Jon FitchThiago AlvesDecision (Unanimous)35:00
11Anderson SilvaChael SonnenSubmission (Triangle Armbar)53:10

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...