Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva piekāpjas Eiropas olimpiskās kvalifikācijas turnīra 1/4 finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva piekāpjas Eiropas olimpiskās kvalifikācijas turnīra 1/4 finālā
Anastasija Grigorjeva. Foto: olimpiadef64.lv

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku turpinās Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs grieķu-romiešu un brīvajā cīņā. Latvijas cīņas līdere Anastasija Grigorjeva šodien uzvarēja pirmajā mačā, taču zaudēja ceturtdaļfinālā.

62 kilogramu turnīra pirmajā mačā Latvijas brīvās cīņas leģenda Anastasija Grigorjeva ar 9:0 pārspēja spānieti Lidiju Peresu, bet ceturtdaļfinālā ar 1:5 zaudēja moldāvietei Marianai Kerdivarai-Esanu, kura pērn ieguva septīto vietu pasaules čempionātā.

Ceturtdaļfināla pirmajā puslaikā rezultāts kļuva 0:1, kas bija sods par pasivitāti. Kad otrajā puslaikā bija palikušas divas minūtes līdz beigām, par pasivitāti tika sodīta moldāviete - 1:1. Ja cīņa tobrīd beigtos, uzvarētāja būtu Grigorjeva. Tādējādi moldāvietei bija vajadzīgs vismaz viens punkts. Pēdējās minūtes sākumā Grigorjeva vēlreiz saņēma sodu (1:2). Un drīz vien, cenšoties veikt uzbrukumu, Latvijas sportiste mazliet zaudēja līdzsvaru, ko oponente izmantoja - 1:4. Mača pēdējais punkts tika piešķirts par izgrūšanu no laukuma - 1:5.

Ja ceturtdaļfinālā Grigorjeva būtu uzvarējusi, tad pusfinālā (cīņā par olimpisko ceļazīmi) pretī stātos individuālā neitrālā sportiste Alina Kasabijeva, par kuru Ukrainas Olimpiskā komiteja iesniedza ziņojumu par viņas atbalstu Krievijas karam pret Ukrainu.

68 kg brīvās cīņas pirmajā kārtā Latvijas pārstāve Elma Zeidlere šodien 75 sekundēs ar 0:10 piekāpās individuālajai neitrālajai sportistei Hanumai Velijevai.

Pēcāk parādījās "neitrālās" sportistes bilde.

Lai izcīnītu kvotu, Eiropas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā jātiek divniekā. Ja tas neizdevās, tad vēl paliek pēdējā iespēja pasaules olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kas 6.-12. maijā risināsies Turcijas metropolē Stambulā.

Kā jau ziņots, Latvijas brīvās cīņas līdere Anastasija Grigorjeva iepriekš startēja 2023. gada pasaules čempionātā, kur tika sadalītas pirmās ceļazīmes uz Parīzes spēlēm. Pasaules čempionātā bija obligāti jāpiedalās, lai šogad varētu sacensties olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

Grigorjeva ir četrkārtējā Eiropas čempione (2009, 2013, 2014, 2016) un divkārtējā pasaules bronzas medaļniece (2014, 2017).

Latvijas cīņas izlase Baku

KategorijaSportists (-e)DisciplīnaDatumsRezultāts
60 kgAleksandrs Jurkjansgrieķu-romiešu cīņa5. apr.pirmā kārta (9. vieta)
62 kgAnastasija Grigorjevabrīvā cīņa6. apr.ceturtdaļfināls (7. vieta)
68 kgElma Zeidlerebrīvā cīņa6. apr.pirmā kārta (14. vieta)
86 kgIvars Samušonoksbrīvā cīņa7. apr.
125 kgRalfs Lukinsbrīvā cīņa7. apr.

Izmantotie resursi:
uww.org

  -1 [+] [-]

, 2024-04-06 13:18, pirms 3 nedēļām
Tā vien izskatās, ka viņas vilciens ir aizbraucis.

     [+] [-]

, 2024-04-06 17:13, pirms 3 nedēļām
Anastasija jau sen ir izpildījusi visas normas. Nav vairs 18, lai audzina nākošos čempionus! Tiks, netiks uz Parīzi, tas tā, tik pašai svarīgi, bet, lai audzina un trenē nākošos!