Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Andersons Silva un Niks Diazs izgāzušies dopinga testos

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Andersons  Silva un Niks Diazs izgāzušies dopinga testos
Niks Diazs (no kreisās) un Andersons Silva
Foto: sherdog.com

Dopinga testus nav izturējuši abi cīņu šova „UFC 183” vakara galvenās cīņas pāra dalībnieki: bijušais UFC vidējā svara čempions Andersons Silva (34-6-0) un bijušais Strikefrce čempions Niks Diazs (26-10-0), kuri pieķerti aizliegto vielu lietošanā.

Nevadas Štata Atlētiskās Komisijas veiktajos dopinga testos brazīliešu atlēta Andersona Silvas asinīs tika konstatēta anaboliskā steroīda Drostanolona klātbūtne, savukārt skandalozais amerikāņu sportists Niks Diazs trešo reizi karjerā tika pieķerts marihuānas lietošanā.

Abiem šiem slavenajiem cīņu sporta meistariem draud atstādināšana no cīņām vismaz uz deviņiem mēnešiem, kā arī cīņas rezultāts varētu tikt anulēts jeb izmainīts uz „No Contest”.

Jāatzīmē, ka cīņā starp Andersonu Silvu, kurš cīņu apritē atgriezās pēc smagas kājas traumas un gadu ilgas pauzes, un „slikto zēnu” Niku Diazu beidzās pēc punktiem, kurā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvaru atdeva Silvam, kurš tādejādi pārtrauca divu cīņu zaudējumu sēriju.

„[Andersons] Silva ir vienreizējs čempions, kurš popularizējis MMA Brazīlijā un visapkārt pasaulē. UFC ir vīlusies viņā pēc šo dopinga rezultātu saņemšanas,” oficiālajā vēstulē masu medijiem ziņoja UFC vadība.

„UFC ir stingra politika saistībā pret jebkādu nelegālu preperātu vai veiktspēju uzlabotāju vielu lietošanu, stimulatoriem un to, ka sportistu aģenti piesedz savus atlētus.”

Izmantotie resursi:
UFC and MMA News, Rumors, and Blog by...

     [+] [-]

, 2015-02-04 11:50, pirms 10 gadiem
Un ko UFC darīs? Tiešām atcels cīņu un paziņos NO CONTEST?

Ja vēl Silvas iekrišana ir attaisnojama ar cīņu par rezultātu, t.i., gan jau, ka sportists gribēja koriģēt svaru, t.i., tikt savā kategorijā, tad Diaza zāles pīpēšana ir vienkārši muļķība.

     [+] [-]

, 2015-02-04 13:12, pirms 10 gadiem
Kā tagad vērtēs cīņu, neizšķirti?

  -1 [+] [-]

, 2015-02-04 14:37, pirms 10 gadiem
steroidus ar marihuanu likt viena plauktā ir muļķīgi
Abi protams aizliegti, bet ...

     [+] [-]

, 2015-02-04 15:28, pirms 10 gadiem
Visdrizak- No contest.
Jon Jone- kokaīns
Diazs- Ganja
Čaļi atpūšās un ir čempioni viss kartiba.
Pārējie ieskaitot Silvu Sonenu wandarleju u.t.t visu laiku smagi stradā un smadzenem atelpu nedod + steroīdi, Kāpēc? Visu karjeru tak nelietoji, tak ej prom ja dabiski vairs nevari leveli dabut nah jāpieviļ fani un jābojā savu karieru? Visi tak ir profesionāļi zin kas cik ilgi turās organismā..

     [+] [-]

, 2015-02-04 16:30, pirms 10 gadiem
maigi sakot-diezgan "bēdīgs" notikums priekš UFC un priekš mma pasaules, kā tādas. Diaza marihuāna diez vai uzlabo spotists sniegumu-tā drīzāk vnk bojā viņa veselību un viņš rāda sliktu piemēru citiem-kas, protams, nav labi, bet Diazs vienmēr ir bijis "Bad guy"-tāds viņa imidžs un tur nekas pārsteidzošs. Bet sporta viens no leģendām, kuri daudzi pat atzīst par visu laiku labāko fighteri, salietojies dopingu - nu tas jau ir kaut kas - ļoti nopietns pārkāpums - tādā spota veidā, kur cilvēki riskē ar savu veselību un pat dzīvību-negodīga priekšrocība, kādu sniedz dopings vai kāda cita krāpšanās-ir diezgan sodāms pārkāpums, ko jāsoda ļoti bargi.

     [+] [-]

, 2015-02-04 20:18, pirms 10 gadiem
Diazam jau tas ir pašsaprotami- ne silts ne auksts viņam, ka kaut ko tur atrada, bet Silvam gan tas varētu paātrināt lēmuma pieņemšanu par pensijā iešanu- tā jau vecs un pēc deviņiem mēnešiem bez cīņas jaunāks nepaliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-10 11:02, pirms 10 gadiem
Silvas otrreiz kārtotais tests ir tīrs no steroīdiem !!! WTF?

     [+] [-]

, 2015-02-10 13:30, pirms 10 gadiem
Tas nozīmē ka ufc atrada labu izeju

     [+] [-]

, 2015-02-12 12:25, pirms 10 gadiem
SKAIDRS!!!
Tas nabags pēc cīņas tā raudāja, jo jau saprata, ka visu šo ir jau pazaudējis.
Varētu uzzināt kas tur mēğināja mainit pārbaužu rezultātus, bet nu jebkurā gadījumā Silva, tomēr, izāgazies 2 pārbaudēs uz steroīdiem no 3jam pagaidam veiktajām..