Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Sporta akadēmija sveic savus izcilniekus

Sporta akadēmija sveic savus izcilniekus
LDF prezidents G.Ķirsons (no kreisās) pasniedz docentam Andrim Pimenovam 6. dan jostu un sertifikātu

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) Smagatlētikas katedras docētāji sirsnīgi sveica savas kolēģus - džudo un taekvondo speciālistus, ar augstu profesionālo vērtējumu un klasifikāciju grādu piešķiršanu. Gandarījumu par akadēmijas docētāju augsto novērtējumu, tiekoties ar katedras kolektīvu, izteica arī LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens.

Par lieliem nopelniem džudo attīstībā Latvijā, par sportistu un treneru kadru sagatavošanu un paralimpieša Kaspara Biezā sagatavošanu Pekinas Paralimpiskajām spēlēm, LSPA 1978. gada absolventam, džudo speciālistam docentam ANDRIM PIMENOVAM piešķirts viens no Latvijā augstākiem džudo profesionālajiem vērtējumiem - 6. dan. Šāda pakāpe Latvijā ir piešķirta arī ilggadējam Latvijas Džudo federācijas eksprezidentam M.Skrebeļa kungam.

Savukārt, 2. dan vērtējums piešķirts mūsu akadēmijas džudo speciālistei lektorei NATAĻJAI PEĻNIKAI, teikvando speciālistam asistentam SERGEJAM SAULĪTEM un LSPA džudo skolas vecākajai trenerei KRISTĪNEI DUKAI.

Latvijas Džudo federācijas prezidents Gunārs Ķirsons un viceprezidents Aleksandrs Jackevičs starptautiskā semināra laikā svinīgā gaisotnē pasniedza augsto atšķirības zīmi - sarkani balti sarkano jostu un atbilstošu sertifikātu, docentam A.Pimenovam.

Latvijā 7. dan pakāpe ir piešķirta mūsu akadēmijas 1980. gada absolventam, Maskavas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējam, Beļģijas izlases ilggadējam galvenajam trenerim Aleksandram Jackēvičam, un Latvijas izlases galvenajam trenerim, LSPA 1979. gada absolventam Oļegam Baskinam.

Sirsnīgi sveicam mūsu kolēģus!

Informācija par džudo meistarības pakāpēm.
Divcīņu veidos sportistus iedala iesācējos, klases sportistos un sporta meistaros. Austrumu divcīņu veidos pastāv rūpīgāk izstrādāta šī dalījuma sistēma. Ir mācekļi (studenti), kuriem piešķir kjū (skolnieku meistarības pakāpes) un meistari, kuriem piešķir dan (meistaru meistarības pakāpes). Džudo pastāv piecas, sešas un Anglijas Apvienotajā Karalistē pat deviņas skolnieku pakāpes.

Meistaru pakāpes ir divpadsmit. Divpadsmitā gan ir bijusi tikai pašam džudo izveidotājam - Dzigoro Kano (1860. – 1938). 1. - 5. dan piešķir džudistiem par sporta sasniegumiem vai par trenera darbu. 6. - 8. dan valsts galvenajiem treneriem par sevišķu ieguldījumu džudo attīstībā, kā arī augstskolu docētājiem.
9. - 10. dan piešķir tikai džudo profesoriem.

Džudo attīstības gaitā 10. dan ir saņēmuši tikai 15 džudo speciālisti, visi tie ir japāņi, no kuriem šobrīd dzīvi ir trīs. Starptautiskā Džudo federācija 10. dan ir piešķīrusi diviem eiropiešiem - izcilajam sportistam Antonam Gēsingam no Holandes un ilggadējam SDF prezidentam Čārlzam Palmeram no Apvienotās Anglijas karalistes. Vēl desmitais dans ir piešķirts francūzim Henrijam Kortinje (Henri Courtine) un holandietim Džap Nauvlertam de Agem (Jaap Nauwelaerts de Agé).

LSPA Smagatlētikas katedras vadītājs, profesors Leonīds Čupriks


, 2010-06-01 22:48, pirms 14 gadiem
jaa, tik zheel ka valsts negrib atbalstiit sportu!
driiz varees arii aizklapeet sporta akadeemiju!
, 2010-06-01 22:49, pirms 14 gadiem
werdens rakstīja: jaa, tik zheel ka valsts negrib atbalstiit sportu!
driiz varees arii aizklapeet sporta akadeemiju!
Lai tik pamēģina.
, 2010-06-02 00:53, pirms 14 gadiem
wo, wo, lai tik pamēģina, man vēl tur jāiestājas
Islams Mahačevs. Foto: AP/Scanpix
9

Mahačevs piektajā raundā uzvar Porjē un nosargā vieglā svara čempiona godu

UFC 302 cīņu vakara ietvaros tā galvenajā cīņā viegla svara čempiona titulu nosargāja Islams Mahačevs, kurš piektajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pārspēja Dastinu Porjē.
Viktors Reško. Foto: Latvijas Sambo federācija.

Latvijas sportisti ar bronzas medaļām atgriezušies no Eiropas čempionāta sambo

Novi Sadi Serbijā notikušais Eiropas čempionāts sambo pieaugušajiem un jauniešiem Latvijai bija īpaši veiksmīgs, jo mūsu sportisti izcīnīja divas bronzas medaļas gan pieaugušo, gan jauniešu konkurencē.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželiss pasaules čempionātā džudo zaudē otrās kārtas cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss pirmdien Abū Dabī pasaules čempionātā džudo piedzīvoja neveiksmi otrās kārtas cīņā.