Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Valujevs gatavojas Japānā

Krieviju bokseris, bijušais pasaules čempions supersmagajā svarā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā, Nikolajs Valujevs par treniņu vietu gaidāmajai cīņai ar baltkrievu Sergeju Ļahoviču izvēlējies uzlecošās saules zemi Japānu.

Uz turieni Valujevs devās jau aizvakar un tuvākajās nedēļās Japānā aizvadīs pirmo treniņnometni gatavojoties cīņai ar Ļahoviču. Lēmums par trenēšanos šajā valstī tika pieņemts pēc tam, kad Valujevs savā pēdējā cīņā pieveica kanādieti Fransuā Beržeronu. Valujeva un Ļahoviča cīņa notiks nākamā gada sākumā.

Krievu boksera treneris Aleksandrs Zimins jau daudzus gadus strādā Japānā.

Izmantotie resursi:
www.box-way.ru
Foto: AP


Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix

ASV bokseris Garsija diskvalificēts uz gadu, uzvara pār Heiniju atcelta

ASV boksa zvaigzne Raiens Garsija par aizliegto vielu lietošanu diskvalificēts uz vienu gadu, kā arī viņam atņemta iepriekšējā cīņā pret Devinu Heiniju izcīnīta uzvara, vēsta ESPN. Šīs cīņas oficiālais rezultāts tagad ir "bez uzvarētāja".
Džervona Deiviss. Foto: AFP/Scanpix
2

Džervonta Deiviss atgriežas ar nokautu un WBA titula nosargāšanu

Naktī uz svētdienu WBA titulu vieglajā svara kategorijā noturēja Džervonta Deiviss, kurš aizvadīja pirmo cīņu 14 mēnešu laikā. Viņš astotajā raundā nokautēja Frenku Mārtinu. Pirmajā smagā svara kategorijā WBO čempiona godu aizstāvēja Kriss Bilams-Smits, kurš bija pārliecinošs pret savu tautieti Ričardu Riakporhu.
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Saudi Arabia General Entertainment Authority
4

Saūda Arābija gatavo Superlīgu jeb sašķeltās boksa pasaules apvienošanu

Saūda Arābijas nospraustais plāns par lielāku pievēršanos tūrismam un sava brenda uzlabošanu ir atstājis nozīmīgu ietekmi uz profesionālajā boksā notiekošo, taču tiek tēmēts vēl augstāk. Ziņu aģentūra "Reuters" un boksa medijs "BoxingScene" vēsta, ka Saūda Arābijas Investīciju fonds sācis sarunas ar pasaules nozīmīgākajiem promouteriem, lai izveidotu vienas kopīgas sacensības, kas tiek raksturota kā Superlīga.