Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pakjao izcīna kārtējo titulu nokautējot Diazu

Jānis Pārums

Pakjao izcīna kārtējo titulu nokautējot Diazu
Pakjao (pa labi) pret Diazu
Foto: AFP

Slavenais Filipīnu bokseris Menijs Pakjao izcīnījis pasaules čempiona titulu WBC versijā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem, devītajā raundā nokautējot līdzšinējo titula īpašnieku amerikāni Devidu Diazu.

Pakjao cīņas gaitā izskatījās manāmi pārliecinošāks par savu oponentu, cīņas gaitā pārsitot viņam arī aci, kas asiņoja un traucēja Diazam sekmīgi cīnīties. Devītajā raundā Pakjao izdevās izpildīt precīzu sitienu, pēc kura Diazs nokrita uz ringa grīdas. Pēc nokdauna tiesnesis nekavējoties apturēja cīņu, par uzvarētāju paziņojot Meniju Pakjao.

Uzvarot Diazu, Pakjao kļuvis par čempionu jau piecās dažādās svara kategorijās, turklāt paredzams, ka nākotnē "tēmēs" uz vēl vienu – nākamgad ir iespējama cīņa ar pazīstamo britu bokseri Rikiju Hatonu, kurš startē vienu svara kategoriju augstāk – svarā līdz 63.5 kilogramiem. Līdz šim Pakjao izcīnījis titulus svarā līdz 50.8kg, 52.2kg, 57.2kg, 59.0kg un 61.2kg.

Pakjao izcīnīja 47 uzvaru boksera karjerā (bilance: 47-3-2, 36KO), bet Diazam tas bija otrais zaudējums (34-2-1, 17KO).

Izmantotie resursi:
boxrec.com
espn.com