Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lomačenko vietā cīņai piekrīt Heinijs, Usiks pret Džošua varētu cīnīties Saūda Arābijā

Rolands Eliņš

Lomačenko vietā cīņai piekrīt Heinijs, Usiks pret Džošua varētu cīnīties Saūda Arābijā
Devins Heinijs. Foto: AP/Scanpix

ESPN vēsta, ka ASV bokseris Devins Heinijs piekritis cīņai Austrālijā pret Džordžu Kambososu, kurā tiks apvienotas visas vieglā svara čempiona jostas. Savukārt Oleksandra Usika promouters Aleksandrs Krasjuks britu medijiem izteicies, ka Usika cīņa pret Entoniju Džošua varētu notikt Saūda Arābijā.

Ukrainas bokserim Vasilam Lomačenko bija izteikts piedāvājums cīnīties pret pašreizējo vieglā svara čempionu Džordžu Kambososu, kas būtu bijusi viena no gada lielākajām cīņām, taču Lomačenko izvēlējās palikt dzimtenē, lai to aizstāvētu no Krievijas militārā iebrukuma. Attiecīgi piedāvājums tālāk tika izteikts WBC titula īpašniekam Devinam Heinijam, kurš pēc nelielas kaulēšanās par revanša nosacījumiem cīņai ir piekritis, vēsta ESPN.

Līgumā ierakstīts punkts, ka Heinija uzvaras gadījumā viņam jādod Kambososam revanša iespēja, turklāt arī revanša cīņa būs jāaizvada Austrālijā. Cīņas datums noteikts piektais jūnijs, un tā norisināsies Melburnā. ASV teritorijā cīņas tiešraidi piedāvās ESPN.

Kambososam pēc lieliskās un negaidītās uzvaras pār Teofimo Lopesu kļuva par WBA, WBO un IBF pasaules čempionu, kā arī WBC "Franchise" titula īpašnieku. Tas radīja diskusijas, vai Kambososs ir neapstrīdamais pasaules čempions, jo WBC "parastā" čempiona tituls šobrīd pieder Heinijam. Pie diskusijas principā vainīga pati WBC, kas izveidoja atsevišķu čempiona josta, taču Heinija un Kambososa cīņā šim jautajumam tiks pielikts punkts vienā vai otrā virzienā.

Jāatzīmē, ka Austrālijā neilgi pirms šīs cīņas notiks cita titulcīņa ar vietējā sportista dalību - Džeijs Opetaija izaicinās Mairi Briedi par IBF krūzeru čempiona titulu.

Savukārt otrs ukraiņu augstākā līmeņa bokseris Oleksandrs Usiks Ukrainu ir atstājis, lai sāktu gatavoties cīņai pret Entoniju Džošua, aizstāvot savus smagsvaru titulus. Usika promouters Aleksandrs Krasjuks britu medijam BBC norādījis, ka šobrīd notiek diskusijas par cīņas detaļām.

"Saūda Arābija ir vieta, par kuru mēs šobrīd runājam," sacīja Krasjuks. "Datuma ziņā - šobrīd runājam par jūnija beigām. Nekas uz papīra nav apstiprināts, bet pie tā strādājam."

Krasjuks gan norādīja, ka tiek paturēti prātā arī citi varianti cīņas norises vietai. Kā nekā, Saūda Arābija kā cīņas uzņēmēja izpelnītos diskusijas, vai ir pieļaujams rīkot augsta līmeņa sporta sacensības šajā valstī, kas cenšas ar šādu pasākumu rīkošanu uzlabot savu reputāciju un novērst uzmanību no cilvēktiesību pārkāpumiem valstī.

Taču Džošua vienu cīņu Saūda Arābijā jau ir aizvadījis, un arī toreiz tā bija revanša cīņa, viņam 2019. gadā pieveicot Endiju Ruisu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/60...
https://www.espn.com/boxing/story/_...