Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Prougreiss 11. raundā nokautē Sepedu un kļūst par WBC čempionu pirmajā pusvidējā svarā

Agris Suveizda

Prougreiss 11. raundā nokautē Sepedu un kļūst par WBC čempionu pirmajā pusvidējā svarā
Rīdžiss Prougreiss pret Hosē Sepedu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Bijušais WBA pasaules čempions pirmajā pusvidējā svarā (līdz 63,5 kg) Rīdžiss Prougreiss atgriezies čempiona tronī un ieguvis WBC čempiona jostu. 33 gadus veco amerikāņu duelī Prougreiss (28-1, 24 KO) priekšpēdējā raundā Kārsonā, Kalifornijas štatā, nokautēja Hosē Sepedu (35-3-2, 28 KO).

Desmitajā raundā Sepeda sarūpēja sāncensim sarežģītus brīžus, taču vadībā bija Prougreiss, kurš vienpadsmitā raunda pirmajā minūtē pie virvēm arī pielika cīņai punktu. Prougreiss atzina, ka tā bijusi viņa smagākā cīņa karjerā.

Prougreiss līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvojis 2019. gada oktobrī, kad titulu apvienošanas cīņā ar vairākuma lēmumu atzina Džoša Teilora pārākumu, zaudēja WBA jostu un netika pie IBF titula, bet Sepeda arī abus iepriekšējos zaudējumus bija piedzīvojis titulcīņās – 2015. gada jūlijā pret Teriju Flanaganu cīņā par vakanto WBO jostu vieglajā svarā un 2019. gada februārī pret WBC čempionu pirmajā pusvidējā svarā Hosē Ramiresu.

Tieši starp Prougreisa un Sepedas pāridarītājiem Teiloru un Ramiresu notika šīs divīzijas lielā cīņa 2021. gada maijā, kurā Teilors savām IBF un WBA jostām pievienoja Ramiresa WBC un WBO jostas un kļuva par neapstrīdamu čempionu. Šā gada februarī Teilors ar skandalozu dalītu lēmumu jostas nosargāja pret Džeku Katerolu, bet vēlāk atbrīvoja trīs no četriem tituliem – tādēļ brīvs kļuva WBC tituls, par kuru šonakt cīnījās Prougreiss un Sepeda.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.dazn.com/en-US/news/box...

     [+] [-]

, 2022-11-27 12:29, pirms gada
ProUgreiss