Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kļičko jostas tīkotāji

Naktī uz svētdienu plkst 1:00 Vācijas pilsētā Erfrutā boksa ringā tiksies Aleksandrs Povetkins (Krievija) un Kriss Bērds (ASV). Cīņas uzvarētājs spers soli tuvāk cīņai par IBF versijas čempionu titulu pret tā īpašnieku, ukraini Vladimiru Kļičko.

Vērojot kā Vladimirs Kļičko izrēķinājās ar savu iepriekšējo pretinieku Leimonu Brjusteru (uzvara ar tehnisko nokautu 6. raundā – aut.), IBF šķiet nolēma situāciju padarīt intriģējošāku, rīkojot četru bokseru turnīru, kura uzvarētājs aizvadīs cīņu par pasaules čempiona titulu pret ukraini. Šovakar cīnīsies Povetkins ar Bērdu, bet Kelvins Brūks un Edijs Čembers tiksies 2. novembrī. Abu cīņu uzvarētāji tiksies savā startā un pēc tam jau... cīņa ar Kļičko.

Povetkins profesionāļos aizvadījis tikai 13 cīņas, tāpēc viņa klātbūtne šajā "kompānijā" ir nedaudz negaidīta, tomēr krievs visās cīņās izcīnījis uzvaras, turklāt desmit – ar nokautu. Krievu bokseris šobrīd tiek uzskatīts par perspektīvāko supersmagsvaru kategorijā.

Bērds jau divreiz ir bijis pasaules čempions (WBO versijā 2000. gadā un IBF versijā 2002. gadā) un savā karjerā piedzīvojis trīs zaudējumus, divus no tiem - pret Vladimiru Kļičko. 40 cīņās Bērds izcīnījis uzvaru (21 nokauts), bet reizi cīnījies neizšķirti. 37 gadus vecā Bērda rēķinā ir panākumi arī pret tādiem bokseriem kā Vitālijs Kļičko un Evanders Holifīlds.

Britu bukmeikeri par cīņas favorītu uzskata Bērdu, kamēr boksa eksperti klusē un pārsteidzīgus secinājumus neizdara. Nevar noliegt, ka Povektina dalība titula pretendentu turnīrā ir nedaudz pārsteidzoša, bet uzvaras gadījumā viņš būs savu vietu tajā attaisnojis pilnībā.

Izmantotie resursi:
www.sports.ru


, 2007-10-27 19:12, pirms 17 gadiem
GO POVETKINS!!
, 2007-10-27 19:23, pirms 17 gadiem
Es prognozēju, ka Povetkins tomēr uzvarēs. Bērds nav vairs tas, kas savos ziedu laikos, kad sadeva bietē Holifīldam un Vitaļikam Turklāt, ja arī Bērds uzvarēs, tad trešo reizi atrausies no Vladimira
, 2007-10-27 19:39, pirms 17 gadiem
Nu ja arī Povetkins uzvarēs,tad viņam gaidāma smaga un grūta cīņa pret čempionu ukraini V.Kļičko,tas ir "zvērs"
, 2007-10-27 19:44, pirms 17 gadiem
Kazhok, nu lai tiktu līdz Kļičko viņam jāuzvar ne tikai Bērds, bet arī Brūka un Čembera pāra uzvarētājs
, 2007-10-27 20:15, pirms 17 gadiem
Kkur varēs redzēt šito cīņu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ričards Bolotņiks. Foto: NunanBoy Promotions
10

Bolotņiks: "Vajag pauzi no boksa. Vēlos atpūsties. Bet paldies visiem par atbalstu"

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Austrālijā aizvadīja cīņu pret olimpisko medaļnieku Imamu Hatajevu, piekāpjoties ar tehnisko nokautu sestajā raundā pēc trim nokdauniem. "LNK Boxing" publicētajā Bolotņika uzrunā līdzjutējiem Latvijā viņš atzina, ka pretinieks bijis spēcīgs, taču cīņas plāns bija tās otrajā pusē darboties aktīvāk un meklēt iespējas. Diemžēl līdz tam neizdevās tikt.
Vasilijs Lomačenko. Foto: Top Rank Boxing
1

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu

Ukrainas boksa zvaigzne Vasilijs Lomačenko atkal kļuvis par pasaules čempionu vieglajā svarā IBF versijā, Pērtā, Austrālijā, pieveicot vietējo bokseri Džordžu Kambososu. Lomačenko bija pārāks jau cīņas gaitā un 11. raundā nokautēja pretinieku, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.
Ričards Bolotņiks cīņā pret Imamu Hatajevu. Foto: Eye of the Tiger Promotions
6

Bolotņikam zaudējums Pērtā - tehniskais nokauts sestajā raundā

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Pērtā, Austrālijā, notikušajā cīņā piekāpās Imamam Hatajevam, zaudējot ar tehnisko nokautu sestajā raundā.