Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkins uzvar un cīnīsies par titulu

Jānis Pārums

Povetkins uzvar un cīnīsies par titulu
Povetkins lika Čembersam izjust savas dūres
spēku. Foto: Matthias Kern

Krievu supersmagā svara bokseris Aleksandrs Povetkins šonakt 12 raundu cīņā pēc punktiem ar 117:111, 119:109, 116:112 pārspēja amerikāni Ediju Čembersu, tādejādi nodrošinot sev tiesības cīnīties par pasaules čempiona titulu.

Pirmajos divos raundos inciatīva piederēja Povetkinam un lai gan otrā raunda izskaņā Čembersam izdevās divi gana efektīgi sitieni, cīņas gaitu kontrolēja krievu bokseris. Čembersa spēku tā pa īstam Povetkins izjuta trešajā raundā, kurā amerikānis kļuva arvien aktīvāks. Ceturtais un piektais raunds bija līdzīgi – Povetkins bija nedaudz aktīvāks, Čemberss regulāri atbildēja ar asiem sitieniem, kurus krievs palaida garām.

Sestajā, septītajā un astotajā raundā ringā saimniekoja Povetkins, devītajā "pamodās" arī Čemberss, sagādājot krievam ne mazums grūtību. Tas Povetkinu acīmredzot saniknoja un desmitajā raundā Aleksandrs krietni aktivizējās. Pēc tā Čembersa sekundants amerikānim nepārprotami norādīja – "Tev ir tikai sešas minūtes, lai nokautētu viņu [Povetkinu]" – tomēr cīņas gaita pēdējos divos raundos būtiski nemainījās. Povetkins ringā bija ļoti pārliecinošs un šaubas par viņa uzvaru pēc punktiem neradās.

To apliecināja arī tiesnešu vērtējums - 117:111, 119:109, 116:112. Eiropas, pasaules un olimpiskais čempions amatieru boksā Aleksandrs Povetkins svinēja savu 15 uzvaru (11KO) profesionāļos, nodrošinot sev iespēju cīnīties arī par pasaules čempiona titulu. Edijam Čembersam šis bija pirmais zaudējums profesionālajā ringā pēc 30 uzvaru (16KO) sērijas.

Starptautiskā Boksa federācija (IBF) pērn nolēma rīkot četru bokseru turnīru (Povetkins, Čemberss, Bērds, Broks), lai atrastu ukrainim Vladimiram Kļičko cienīgu pretinieku (savās pēdējās cīņās Kļičko dominējis vairāk nekā pārliecinoši - aut.). Tas gan nenozīmē, ka Povetkins cīnīsies tieši ar ukraiņu bokseri – Vladimiram vēl jāuzvar jostas apvienojošā cīņa pret Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu Sultanu Ibragimovu. Kļičko – Ibragimova cīņas uzvarētājs tad arī būs Povetkina pretinieks. Likme būs divas čempionu jostas – IBF un WBO.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: vaimanvai

  +3 [+] [-]

, 2008-01-27 07:56, pirms 16 gadiem
=Jānis Pārums=
Vai Tu pats sagatavoji šo rakstu, vai kaut kur ''norakstīji''? Respektīvi gribēju zināt, vai Tu redzēji šo cīņu. Lai arī esmu Povetkina fans, šī uzvara viņam tika piespriesta nepelnīti (negodīgi)- VIENOZĪMĪGI. Povetkins darbojās kā pirmais nummurs, bet visi viņa sitieni bija cimdos, bet pats izlaida ļoti daudz sitienus. Nebiju redzējis tik tehnisku bokseri, kāds ir Čembers-perfekta aizsardzība, ātri, asi un galvenais precīzi prettriecieni. Vienkārši cīņu organizēja Zauerlands, kas ir arī Povetkina promoutors, tāpēc arī tāds iznākums. Čembersa cilvēki jau pirms cīņas teica, ka ja Čembers neuzvarēs ar nokautu, tad pēc punktiem uzvarēt būs praktiski neiespējami. Tāds nu tas bizness sportā ir. Zauerlanda plānos ir nopelnīt krietnu žūksnīti arī uz Povetkina- Kļičko cīņas rēķina. Lai nu kā, tomēr novēlu Kurskas puisim atņemt jostu ukrainim.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-27 08:29, pirms 16 gadiem
b2
Cīņu redzēju. Man patika kā cīnījās Čemberss, viņam bija labi pretsitieni, taču manuprāt viņam vajadzēja būt nedaudz aktīvākam uzbrukumā. Jā, Povetkins palaida garām gana sitienu, taču tas pats bija arī ar Čembersu, lai gan nevar noliegt, ka aizsardzība viņam bija laba. Neņemos spriest par to vai uzvara tika piespriesta negodīgi. Man tā nešķita skatoties cīņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-01-27 09:03, pirms 16 gadiem
savaa laikaa laistu vini taa pret taisonu sitienus garaam, bučotu dēļjus !

  +5 [+] [-]

, 2008-01-27 10:18, pirms 16 gadiem
Pilnīgi piekrītu b2. Skatījos un biju pārliecināts, ka amītis pēc punktiem vinnēs (nebiju pasekojis kas tur organizē un tā tālāk). Biju autā, kad ieraudzīju rezultātus! Sliktākajā gadījumā tur ničs varēja būt un nekādā gadījumā ne Povetkina uzvara ar 5-10 punktu starpību Te jau sākas daiļslidošanas un vingrošanas tiesāšanas varinti, kas kropļo sportu... Nesmuki.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-27 10:19, pirms 16 gadiem
es noteikti uzvaru būtu atdevis amerikānim.

  -3 [+] [-]

, 2008-01-27 10:38, pirms 16 gadiem
veprēni nepajokam

  +1 [+] [-]

, 2008-01-27 10:40, pirms 16 gadiem
=Jānis Pārums=
OK! Respektēju Tavu viedokli. Vēl ļoti labi būtu, ja Tu sameklētu, ko par šo cīņu saka Lenoks Luiss (viņš bija zālē).
Katrā gadījumā tieši Povetkinu gribu redzēt cīnamies pret Kļičko, jo viņam ir ļoti daudz vēl vietas kur progresēt. Čembersam, manuprāt, šis sniegums bija iespēju maksimums. Povetkins tādā stilā varētu boksēt, ja viņš būtu 10 cm garāks, un 20 kg smagāks. Vienkārši viņam pirmo reizi pretī bija tik līdzvērtīgs pretinieks kā Čembers, un uzskatu, ka viņš nebija gatavs.

  -1 [+] [-]

, 2008-01-27 10:43, pirms 16 gadiem
bus intersanti...

  -1 [+] [-]

, 2008-01-27 10:49, pirms 16 gadiem
nju es ar itkaa redzeeju ciinju, neesmu liels boksa fans tacu ciinja nebij interrsanjta un tas ka chembersa sitieni bij biistamaaki beigaas bij redzams uz povetkina sejas bet es biju pa krievu

  +5 [+] [-]

, 2008-01-27 10:56, pirms 16 gadiem
Cīņas pirmajā pusē Povetkinam klājās pat ļoti grūti, jo viņš nezināja ko darīt ar Čembersu, jo jebkurš uzbrukums beidzās ar pretī saņemtu sēriju, pats sita garām, nepaspēja atbildēt uc. utt. Par to liecināja arī Povetkina simetriski uzsistā seja. Tāpat panika valdīja Povetkina stūrī- treneri, sekundanti, menedžeris Hrjuša bija manāmi sabijušies un pat Zauerlands lēkāja kā uz adatām un koda pirkstos. Blakus sēdēja Abrahams, rādīja arī Valujevu, visiem noraizējušās sejas. Pēc kāda septītā raunda Čemberss nez kāpēc sāka mazāk atbildēt un pēdējos divus raundus vispār reti kad izdarīja sitienus. Povetkins aktivizējās, taču lielākā daļa sitienu gāja blokos. 119-109????? Nu tas ir par traku. Te secinājums ir viens- Povetkinam jāpateicas nopirktajiem tiesnešiem un pašam Čembersam, kurš atslāba uz cīņas beigām.

  +2 [+] [-]

, 2008-01-27 11:52, pirms 16 gadiem
100 punki uzvareetu Chemberss, ja ciinja notiktu ASV! kursh tad saimniekam pieshkjirs zaudeejumu TAADAA ciinjaa?!?! ja punktus dod par sitieniem cimdos, tad Povetkins vakardien paarliecinoshi uzvareeja! kaa bokseris Chemberss ir dauuuuudz gudraaks, lai gan par paaris gadiem jaunaaks! buutu zhostkaaki sitieni amerikaanim, krievs ciinjas viduu buutu jau uz deeljiem!

  +3 [+] [-]

, 2008-01-27 13:44, pirms 16 gadiem
žēl ka neredzēju šo cīņu, bet domāju, ka pret Kļičko šim puisim nav šanses.....

  +2 [+] [-]

, 2008-01-27 16:53, pirms 16 gadiem
Pret Kļičko Povetkinu neviens pat nelaidīs, ja vien menedžeri un promoteri nav idioti.

Džebs: "Tuk tuk!"
Galva: "Kas tur?"
"BAM"- Labais taisnais Un gaisma nodziest.
Cits scenārijs pret Kļičko nebūs.