Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Inoue nokautē vēl vienu čempionu un kļūst par divkārtējo neapstrīdēto čempionu

Rolands Eliņš

Inoue nokautē vēl vienu čempionu un kļūst par divkārtējo neapstrīdēto čempionu
Naoja Inoue. Foto: AP/Scanpix

Japānas bokseris Naoja Inoue veicis jaunu ierakstu boksa vēsturē - ar nokautu 10. raundā pār filipīnieti Marlonu Tapalesu, līdzšinējo IBF un WBA pasaules čempionu 2. vieglākajā svarā, viņš apvienojis visas čempiona jostas šajā svara kategorijā. Inoue līdz ar to kļuvis par divkārtējo neapstrīdēto čempionu - iepriekš viņš apvienoja visus titulus arī vieglākā svara kategorijā.

Naoja Inoue (26-0) aizvadīja interesantu cīņu pret Marlonu Tapalesu (37-4), kurā Filipīnu bokseris piedāvāja sīkstu pretestību un iesaistījās sitienu apmaiņās ringa centrā, kas cīņās pret Japānas "Briesmoni" Inoui nav nemaz tik bieža parādība.

Tapaless tika nosūtīts nokdaunā ceturtajā raundā, taču piektajā raundā atgriezās cīņā ar asiem uzbrukumiem un dažbrīd iespieda Inoui ringa stūrī. Tapaless aktīvi uzbruka arī 6. un 7. raundā, taču viņa pretuzbrukumi pamazām tomēr noslāpa, kamēr Inoue turpināja iesākto.

Inoue uzvaru izcīnīja desmitā raunda sākumā, kad veica divas 1-2 sitienu kombinācijas pēc kārtas. Abas reizes Tapaless sagaidīja ar aizsardzībā paceltām rokām, taču Inoues sitiena spēks bija tik liels, ka tika cauri pretinieka aizsardzībai un tāpat nogāza viņu gar zemi. Tapaless nespēja piecelties laikā, un Inoue uzvarēja ar nokautu.

Inoue kārtējo reizi attaisnojis savu reputāciju kā viens no pasaules labākajiem bokseriem, neņemot vērā svara kategoriju. Šī viņam bija 21. titulcīņa karjerā, un 19 (!) no tām viņš pabeidzis ar nokautu. Kopš izcilā Supersērijas fināla pret Nonito Donairi 2019. gadā, kad tika aizvadīti visi 12 raundi, Inoue nokautējis septiņus pretiniekus pēc kārtas.

Turklāt šī bija ceturtā reize pēc kārtas, kad Inoue aizvadīja titulu apvienošanas cīņu, cīnoties pret tobrīdējo pasaules čempionu kādā no četrām lielajām boksa organizācijām. Vispirms 2022. gadā Inoue ar cīņām pret Donairi un Polu Batleru ieguva visus titulus vieglākā svara kategorijā, bet 2023. gadā pacēlās svara kategoriju augstāk, un otrā vieglākā svara kategorijā (līdz 55.3kg) viņam visu titulu iegūšanai vajadzēja tikai divas cīņas. Jūlijā viņš "vienos vārtos" nokautēja Stīvenu Fultonu, iegūstot WBC un WBO jostas, bet šodien atņēma IBF un WBA titulus Tapalesam.

Modernā boksa vēsturē (četru jostu ērā) tikai deviņi bokseri spējuši apvienot visus titulus un ieguvuši neapstrīdētā čempiona godu, un līdz šim tikai Terenss Krofords bija to paveicis divās svara kategorijās. Tagad to izdarījis arī Inoue.

     [+] [-]

, 2023-12-26 18:31, pirms 4 mēnešiem
Zinu. Bet smagi poo...zhel, bet reti kuram interese 45kilogramigi viriesi kas nodarbojas ar boksu. Protams, iedotu man pidii 5 sekunzhu laika...bet intereseants shis odu svars nav

     [+] [-]

, 2023-12-26 18:40, pirms 4 mēnešiem
Piekrītu kkzev7.. šitie putuplasta vīriņi galīgs buuuu!