Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

59 gadu vecumā miris bijušais pasaules čempions boksā

Jānis Pārums

59 gadu vecumā miris bijušais pasaules čempions boksā
Metjū Sāds Muhameds
Foto: Christina Rose

Svētdien 59 gadu vecumā ASV mūžībā aizgājis pazīstamais amerikāņu bokseris Metjū Sāds Muhameds (49-16-3, 35KO), vēsta portāls Boxing News Nāves iemesls pagaidām nav zināms.

1979.gadā Muhameds izcīnīja WBC pasaules čempiona titulu svara kategorijā līdz 79.4 kilogramiem, astotajā raundā nokautējot Mārvinu Džonsonu. Izcīnīto titulu viņam izdevās nosargāt astoņas reizes, turklāt septiņos gadījumos viņš to paveica ar nokautu.

1998.gadā Metjū Sādu Muhamedu iekļāva Starptautiskajā Slavas zālē, bet 2003.gadā izdevums "The Ring" iekļāva viņu topā, kurā viņš ieņēma 24.vietu starp bokseriem, kuriem ir visspēcīgākais sitiens.

Muhameds ringā izcēlās ne tikai ar jaudīgu sitiena spēku, bet arī ar bezkompromisa cīņas stilu, turklāt viņa cīņas bija arī ļoti skatāmas.

18 gadus ilgo profesionālā boksera karjeru Muhameds beidza 1992.gadā pēc triju zaudējumu sērijas. Pēc karjeras beigām viņš kļuva par treneri.