Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Fjūrijs vienojies par cīņu ar Vaitu, Alvaress maijā cīnīsies pret Bivolu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oficiāli: Fjūrijs vienojies par cīņu ar Vaitu, Alvaress maijā cīnīsies pret Bivolu
Taisons Fjūrijs. Foto: Reuters/Scanpix

Boksā paziņotas divas titulcīņas, kas notiks pavasarī. 23. aprīlī WBC jostu smagsvaros aizstāvēs Taisons Fjūrijs pret Dilianu Vaitu, kā uzvarētājs vēlāk, visticamāk, saņems iespēju cīnīties par IBF, WBO un WBA tituliem. Tikmēr pussmagajā svarā 7. maijā Kanelo Alvaress cīnīsies pret Dmitriju Bivolu.

Smagsvars un WBC jostas īpašnieks Taisons Fjūrijs oficiāli vienojies par cīņu ar Dilianu Vaitu, tai notiekot 23. aprīlī Vemblija stadionā Londonā. Vēl iepriekš Fjūrijs izteica vēlmi spēkoties pret ukraini Oleksandru Usiku, taču tas vēl nenotiks. Puses līgumu noslēdza jau nedēļas sākumā, un Vaitam tā būs pirmā titulcīņa karjerā, kamēr Taisons Fjūrijs atgriezīsies ar cīņas aizvadīšanu Londonā.

Visticamāk, ka šīs cīņas uzvarētājs nākamo cīņu aizvadīs pret Entoniju Džošua vai Oleksandru Usiku, kuriem plānota revanša cīņa par IBF, WBA un WBO jostām. Pirmajā cīņā triumfēja Usiks. ''Kurš vēl nevar sagaidīt cīņu? Nevaru sagaidīt, kad sitīšu viņam. Demonstrēšu savu labāko boksu, kādu Vaits vēl nebūs pieredzējis. Vait, trenējies smagi! Tu tiksi iznīcināts,'' pirms cīņām vārdi nebija jāmeklē Fjūrijam.

Tikmēr pussmagajā svarā par titulcīņu vienojušies Kanelo Alvaress un Dmitrijs Bivols, oficiāli pavēstīja Edijs Hērns. Alvaress ir vidējā svara čempions, kurš noslēdzis vairāku cīņu vienošanos, atklāja Hērns. Sagaidāms, ka līdz decembrim bokseris aizvadīs trīs cīņas, par kurām saņems aptuveni 160 miljonus ASV dolāru. ''Esmu ļoti priecīgs par gaidāmo cīņu pret Bivolu. Šis ir kārtējais izaicinājums man un manai karjerai - īpaši, jo cīnīšos citā kategorijā pret tās čempionu Bivolu. Mēs būsim gatavi,'' atklāja Alvaress.

Abu cīņa plānota 7. maijā, bet tās norises vieta vēl nav paziņota. Kā atzinis Edijs Hērns, tad pēc 7. maija Alvarezam septembrī varētu notikt cīņa ar Georgu Golovkovu, bet pēc tam ar Ediju Reinoso, kuri tādējādi 2022. gada decembrī varētu aizvadīt savstarpējo trešo cīņu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.skysports.com/boxing/ne...