Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hatons uzvar pārliecinoši

Jānis Pārums

Hatons uzvar pārliecinoši
Hatons (vidū) izdara precīzu sitienu Lazkano
Foto: AP

Britu bokseris Rikijs Hatons (svara kategorija līdz 63.5 kg) izcīnījis 44. uzvaru savā karjerā, aizvadītajā naktī "Manchester City" stadionā pēc punktiem pārspējot meksikāni Huanu Lazkano – 120:110, 118:110 un 120:108.

Šī bija pirmā Hatona cīņa kopš karjerā pirmā zaudējuma (ar tehnisko nokautu 10. raundā) pret amerikāņu bokseri Floidu Meivezeru pagājušā gada decembrī. Jau krietnu laiku pirms cīņas ar Lazkano visas biļetes bija izpirktas un aizvadītajā naktī "Manchester City" stadions pulcēja vismaz 56 tūkstošus boksa cienītājus.

Hatons ringā pārliecinoši saimniekoja pirmos septiņus raundus, vienīgi trešajā raundā Lazkano izpildīja piecu sitienu kombināciju, liekot Hatonam nopietni aizstāvēties. Vienā no epizodēm Hatons nokrita, taču tiesnesis to neieskaitīja kā nokautu. Lazkano ar kreiso āķi pārsteidza Hatonu arī astotajā raundā, kas lika britam sagrīļoties, taču raundu vēlāk Hatons atbildēja ar vairākām iespaidīgām sitienu kombinācijām.

Arī desmitajā raundā Lazkano izdevās pāris labi sitieni, taču kopumā noslēdzošajos raundos meksikānim neizdevās Hatonu apdraudēt tik nopietni, lai spētu uzvarēt ar nokautu, jo bija skaidrs, ka pēc punktiem brits svinēs pārliecinošu panākumu. Noslēdzoties 12. raundam, tiesnešu lēmums bija viennozīmīgs – 120:110, 118:110 un 120:108. Uzvarot, Hatons arī nosargāja Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) pasaules čempiona titulu.

Hatons guva 44. uzvaru (31 – ar nokautu) 45 cīņās, savukārt Lazkano piedzīvoja piekto zaudējumu karjerā (bilance: 37-5-1, 27KO). Paredzams, ka jau šogad Hatons varētu tikties ar IBF pasaules čempionu Polu Malinjadži.

Jāpiebilst, ka gan Hatona, gan Malinjadži (viņš aizvadītajā naktī arī cīnījās turpat – aut.) cīņas vēroja boksa leģenda Maiks Taisons.

Foto: Hatons uzvar Lazkano

Izmantotie resursi:
boxingscene.com
boxrec.com

     [+] [-]

, 2008-05-25 14:30, pirms 16 gadiem
Maiks droši vien ierēca:"Ko tādi cālēni var plūkties!"