Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Apdraudēta Brieža cīņa, talkā sauc arī Latvijas prezidentu

Agris Suveizda

Apdraudēta Brieža cīņa, talkā sauc arī Latvijas prezidentu
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Jau pēc nepilna mēneša 14. maijā "Arēnā Rīga" paredzēta Maira Brieža cīņa ar nigērieti Olanrevadžu Durodolu, taču tās organizēšanas procesā radušies šķēršļi, vēstīts raidījumā "Nekā Personīga".

Maira Brieža pārstāvjiem nav izdevies atrast kopīgu valodu ar Latvijas Boksa federāciju, tādēļ pagaidām ir radusies neziņa par cīņas organizēšanu. Valsts vadošā boksera menedžeris Alberts Hačaturovs, kuram pieder uzņēmums "Al Siesta Boxing", griezās Latvijas Boksa federācijā pēc atbalsta sacensību rīkošanai, taču viņam tika atteikts. "Viņš stādījās priekšā kā Al Siesta. Nu ziniet, Al Siesta nav uzvārds. Tas ir kaut kāds pseidonīms," sacīja Latvijas Boksa federācijas valdes priekšsēdētājs Nils Žuravļovs, kurš uzsvēra, ka par Hačaturovu neesot pilnīgas un drošas informācijas.

Hačaturovs sacīja, ka vēlējies tikai atbalstu, nevis naudu: "Lūdzām atbalsta vēstuli, lai atbalstītu 14.maija pasākumu, kur Mairim būs iespēja kļūt par pasaules titula izaicinātāju. Viņi pateica nē. Manā izpratnē viņi ir valsts ienaidnieki. Šie ir cilvēki, kas nevēlas atbalstīt Maira karjeru Kas tas ir par Latvijas pilsoni, kas tā darītu? Es to nevaru saprast." Nesaņēmuši Latvijas Boksa Federācijas atbalstu, Maira Brieža atbalstītāji nolēmuši dibināt savu boksa jumtorganizāciju. Tā pirms divām nedēļām 4.aprīlī tika nodibināta Latvijas profesionālā boksa komisija. Par vadītāju iecelts uzņēmuma TM security darbinieks Guntars Varnelis. Viņš atzīst, ka jaunā organizācija tiekot veidota kā alternatīva Latvijas Boksa Federācijai ar mērķi to apiet, tomēr starptautiskās boksa organizācijas nesteidzas atļaut tik tikko dibinātajai organizācijai rīkot cīņas.

"Ar saviem spēkiem vien bija par maz, tādēļ Mārtiņš Tenbergs pieslēdza politiskos draugus no Nacionālās apvienības. Rezultātā tapa Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa atbalsta vēstule. Vēstules nosūtītas Eiropas Boksa apvienībai. Tās vajadzīgas, lai licencētu biedrību sacensību rīkošanai. To savukārt vajag, lai čempiona josta, kādu uzvaras gadījumā iegūtu Briedis, būtu starptautiski derīga. Atbalsta vēstuli Eiropas boksa apvienībai nosūtījuši Nacionālās apvienības ministri Dzintars Rasnačs, Dace Melbārde, Kaspars Gerhards un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Līdzīgu rekomendāciju Raivim Dzintaram un Mārtiņam Tenbergam izdevās sarunāt pie Valsts prezidenta," teikts raidījumā. Ar sīkāku informāciju varat iepazīties zemāk redzamajā "Nekā Personīga" sižetā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Boksa federācija kavē Maira Brieža...

1 2 47 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2016-04-24 21:20, pirms 8 gadiem
Latvijas boksa federācija, aiz muguras Haritonovs, bet priekšā Žuravļovs...

 +17 [+] [-]

, 2016-04-24 21:29, pirms 8 gadiem
Federācija grib arī kādu naudiņu pasmelt no Maira.

 +21 [+] [-]

, 2016-04-24 21:33, pirms 8 gadiem
Otkatu neiedeva, lūk kāpēc dir.ina. Sapuvusi tā federācija, nekādu rezultātu, ir tikai daži talanti, kuri izsitās

 +20 [+] [-]

, 2016-04-24 21:33, pirms 8 gadiem
Man skatoties Nekā Personīga TV3 sižetu par Mairis Briedis un tiešām ir skumigi,ka pēkšņi federācijai kaut kas nepatīk,bet kur tad viņa bija ātrāk,liekas ka kā vienmēr kāds grib gūt no tā labumu... Bet Mairis dara to jo patīk un grib sasniegt daudz un tā ir atbildība pret faniem,sponsoriem un vēl cilvēkiem kas grūti sūri stradā,lai šeit Latvijā būtu Pasaules līmeņa bokss,es tiešām nebaidos to teikt...Es ļoti cienu tas ko dara Mairis,viņs nes Latvijas vārdu Pasaulē,rupējas par savu ģimeni,stradā policijā,trenējās,bet ja viņam vel jādomā notiks cīņa vai nē,tad tā ir klaja ņirgāšanās...Tapēc ceru ka Mairim par to mazāk būs jādomā un viss nokārtosies,lai viņš var tiešām gatavoties tikai tam kam gatavojas,nevis domāt arī par blakus lietām...Turies Mairi,Veiksmi Tev

 +15 [+] [-]

, 2016-04-24 21:35, pirms 8 gadiem
LBF, manuprāt, nevajadzētu jaukties profesionālajā boksā, nekorekti sanāk, ja viena organizācija grib uz diviem krēsliem sēdēt, lai ieved kārtību amatieru/olimpiskajā boksā un atbalsta jaunos censoņus.

 +14 [+] [-]

, 2016-04-24 21:35, pirms 8 gadiem
Cik karjeras federācija jau ir sačakarējusi? Abu Ritenieku, daļēji Mihailenko, nākamais Briedis...

 +16 [+] [-]

, 2016-04-24 21:35, pirms 8 gadiem
Es atvainojos, bet p**ari! Kad vēl pirms Maira Latvijā boksa pasaulē ir kaut kas līdzīgs noticis? Čalis vismaz kaut kādu atbalstu prasa un nekā...

  +4 [+] [-]

, 2016-04-24 21:40, pirms 8 gadiem
jocker rakstīja: Es atvainojos, bet p**ari! Kad vēl pirms Maira Latvijā boksa pasaulē ir kaut kas līdzīgs noticis? Čalis vismaz kaut kādu atbalstu prasa un nekā...
Viniem uz to uzpirst,ja var dabut naudinu par to...poh viniem,dabus traumu vai nedabus...Ceru ka Vejonis izdaris ta lai tie smeleji tur sedetu sava buri un nesmilkstetu...

 +15 [+] [-]

, 2016-04-24 21:40, pirms 8 gadiem
Pretīgi metās no tiem padomju pārpalikumiem!

  +6 [+] [-]

, 2016-04-24 21:40, pirms 8 gadiem
jocker rakstīja: Es atvainojos, bet p**ari! Kad vēl pirms Maira Latvijā boksa pasaulē ir kaut kas līdzīgs noticis? Čalis vismaz kaut kādu atbalstu prasa un nekā...
Varu derēt, ka Federācija nevienu kapeiku nav ieguldījusi Mairī! Domāju, ka patiesi prezidentam būtu jāiejaucas un kārtīgi jāiztīra Boksa federācija.

  +8 [+] [-]

, 2016-04-24 21:42, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Man skatoties Nekā Personīga TV3 sižetu par Mairis Briedis un tiešām ir skumigi,ka pēkšņi federācijai kaut kas nepatīk,bet kur tad viņa bija ātrāk,liekas ka kā vienmēr kāds grib gūt no tā labumu... Bet Mairis dara to jo patīk un grib sasniegt daudz un tā ir atbildība pret faniem,sponsoriem un vēl cilvēkiem kas grūti sūri stradā,lai šeit Latvijā būtu Pasaules līmeņa bokss,es tiešām nebaidos to teikt...Es ļoti cienu tas ko dara Mairis,viņs nes Latvijas vārdu Pasaulē,rupējas par savu ģimeni,stradā policijā,trenējās,bet ja viņam vel jādomā notiks cīņa vai nē,tad tā ir klaja ņirgāšanās...Tapēc ceru ka Mairim par to mazāk būs jādomā un viss nokārtosies,lai viņš var tiešām gatavoties tikai tam kam gatavojas,nevis domāt arī par blakus lietām...Turies Mairi,Veiksmi Tev
Tieši to pašu iedomājos skatoties sižetu.
Vel martā taču notika ne mazāk svarīga cīņa ar Maira piedalīšanos un tur viss bija kārtībā pat ar visu Alu Siestu, kurš Boksa federācijas bosam šķiet nezināms.
Bet nu, ja beigās izgazisies šis super dārgais un svarīgais turnīrs, tad es nezinu...

  +4 [+] [-]

, 2016-04-24 21:42, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Varu derēt, ka Federācija nevienu kapeiku nav ieguldījusi Mairī! Domāju, ka patiesi prezidentam būtu jāiejaucas un kārtīgi jāiztīra Boksa federācija.
prezidentam ir tikai politiskā aizmugure.. nekādas baigās tiesiskās privilēģijas viņam nav

  +2 [+] [-]

, 2016-04-24 21:43, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Varu derēt, ka Federācija nevienu kapeiku nav ieguldījusi Mairī! Domāju, ka patiesi prezidentam būtu jāiejaucas un kārtīgi jāiztīra Boksa federācija.
Nu tas Žuraļovnahs okupants jau teica tajā video -Mairis nav biedrs - daļēji atbildot arī uz tavu ''derējumu''!

Es ceru Briedis aizies uz to Latvijas Boksa federācijas ofisu un izsitīs visus iespējamos zobus Žuraļovam

  -3 [+] [-]

, 2016-04-24 21:44, pirms 8 gadiem
Vai tad Briedis neboksee ar Igaunijas licenci?

  +3 [+] [-]

, 2016-04-24 21:45, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: prezidentam ir tikai politiskā aizmugure.. nekādas baigās tiesiskās privilēģijas viņam nav
Bet, ja Federācija klaji liek šķēršļus ne tikai Mairim ,bet visam boksam kopumā un Latvijas vārds atkal tiek aptraipīts.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-24 21:48, pirms 8 gadiem
Nu Ritenieks jau nu varēja paklusēt .. Ščerbatiha ziedu laikos Ritenieks bija tieši tāds pats kā Žuravļovs . Visi uz piķi kāri..

     [+] [-]

, 2016-04-24 21:49, pirms 8 gadiem
Ne tikai biskā vien ir ar federācijam viss nesakartots... zinu sporta veidu kura lv vietejo cempi riko pat veselas 4 federaciajs.. katar savu

  +3 [+] [-]

, 2016-04-24 21:50, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tieši to pašu iedomājos skatoties sižetu.
Vel martā taču notika ne mazāk svarīga cīņa ar Maira piedalīšanos un tur viss bija kārtībā pat ar visu Alu Siestu, kurš Boksa federācijas bosam šķiet nezināms.
Bet nu, ja beigās izgazisies šis super dārgais un svarīgais turnīrs, tad es nezinu...
Man ja godigi,poh tas Al Siesta,no kurienes vins nak,kaut no Ziemelkorejas,ja vins nepras piki no Boksa federacijas,tad noteikti ta ari ir,un izskatas ka Mairis beidzot ir adradis normalu menidzeri,kurs visu nokarto...kad Mairis tiesam var darit kas jadara...Mairim ta jau nav viegli,ta varbut liekas,bet ta nav,jo darbs policija nav viegls...besi ara vienkarsi ka dazi izdoma sacakaret dzivi cilvekam un iespejams karjeru...nevis palidzet kaut ka noorganizet pasakumu,piedalities taja,pielikt savu roku...ja pirmstam nevajadzeja,tad nelienat ari tagad...nekustinat to s**u,lai nesmird...sediet klusu un dariet ko citu...

  +8 [+] [-]

, 2016-04-24 21:50, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka visas iesaistītās puses "labu mērķu vadīti" grib pasmelties kko no potenciālajām Maira nākotnē nopelnītajām naudiņām. Tas pats britais(britu) krievs diez ko bieži netika redzēts organizējot Maira cīņas kādu laiku atpakaļ. Kur nu vēl "glābēji" jaunās federācijas cepēji. Visi purni šeit izskatās slaucēji un visvairāk žēl, ka tam visam pa vidu ir Mairis, kurš tīri sportiski vēlas virzīt savu karjeru, uz naudu neieciklējoties, bet šeit izvēlies ko vēlies, visur pretīgi purni.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-24 21:51, pirms 8 gadiem
Labi ka nestadijas prieksaa kaa Bin Ladens,smiekliigi bet uzskatu ka pelniti atsuva.Nez vinam pase ar uz Al Siesta pseidoniima???

  +7 [+] [-]

, 2016-04-24 21:52, pirms 8 gadiem
Kāds gan Latvijas Boksa federācijai sakars ar pro boksu?

  +3 [+] [-]

, 2016-04-24 21:54, pirms 8 gadiem
anguss rakstīja: Nu Ritenieks jau nu varēja paklusēt .. Ščerbatiha ziedu laikos Ritenieks bija tieši tāds pats kā Žuravļovs . Visi uz piķi kāri..
Ja nezini, nerunā! Ritenieks atbalsta sporta veidu un jaunatnes sacensības, nevis visu liek uz izcilnieku kārts.

Daudz lielāks prieks man ir par Artūra medaļām, zinot, ka ir vēl kādi 200 čaļi, kas katru gadu ieziet cauri svarcelšanas mačiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-24 21:56, pirms 8 gadiem
yankeezulu rakstīja: Izskatās, ka visas iesaistītās puses "labu mērķu vadīti" grib pasmelties kko no potenciālajām Maira nākotnē nopelnītajām naudiņām. Tas pats britais(britu) krievs diez ko bieži netika redzēts organizējot Maira cīņas kādu laiku atpakaļ. Kur nu vēl "glābēji" jaunās federācijas cepēji. Visi purni šeit izskatās slaucēji un visvairāk žēl, ka tam visam pa vidu ir Mairis, kurš tīri sportiski vēlas virzīt savu karjeru, uz naudu neieciklējoties, bet šeit izvēlies ko vēlies, visur pretīgi purni.
labāk pretīgs purns, kurš dara lietas, nevis pretīgs purns, kurš liek rungu ritenī

  +5 [+] [-]

, 2016-04-24 22:02, pirms 8 gadiem
Pats labaakas, ka Aizsardzības ministrs Bergmanis nolažojās un neparakstīja vēstulu atbslstsm Briedim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-24 22:11, pirms 8 gadiem
Pret New World Order rakstīja: Mairi nebur drāmu un nekurini naidu.
Ei sturi paraudi,vai ej hokeju pakomente...

  +2 [+] [-]

, 2016-04-24 22:22, pirms 8 gadiem
"... griezās Latvijas Boksa federācijā pēc atbalsta sacensību rīkošanai.. "

Zviedru uzvārdus mācēt gudri latviskot, un uzrakstīt "griezties pie..", njā!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-24 22:34, pirms 8 gadiem
Policists Žuravļovs bremzē policistu Briedi. Kur 2 poliči, tur 3 federācijas.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-24 22:47, pirms 8 gadiem
Kas ir Latvijas Boksa Federācija? Kaut kāds privāts uzņēmums, kam iedota license organizēt boksa cīņas? Tādas mēslu organizācijas mums te! Kā var būt tik daudz sapuvušu organizāciju. Hokejs, Teniss, Futbols, Bokss.... gan jau vēl var turpināt. Visur bijušie VDK sūdu stūmēji salasījušies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-24 23:19, pirms 8 gadiem
Ja Boksa federācija negrib atbalstīt latvju puiša cīņu Rīgā, tad tāda federācija ir pa fikso jālikvidē, bet tās vadītājs ir jāpatriec no Latvijas boksa arsūdainu mietu!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-24 23:20, pirms 8 gadiem
LBF jābūt godīgai! Viņi visu ir salaiduši irsā! Vai var kads nosaukt kādu LAT bokseri, kas pēdējos 10 gados kaut ko būtu sasniedzis Eiropas, Pasaules vai Olimpiskajos mačos??? Tādu nav!! Tāpēc vien LBF ir jātur mute vai jāļauj citiem strādāt!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-24 23:24, pirms 8 gadiem
Parasti uz tādām lielām cīņām ir lielāks laika handikaps lai visu sagatavotu. Iedomājieties, te skatītāji samaksā tos 20-25 eiro par 1 brieža cīņu, kāds no viņiem krīt uz dēļiem jau ar pirmo sitienu un šovs beidzies. Ko darīt skatītājam? Tik tikko apsēdies un jāiet prom... Saprotams, ka ir ļoti grūti noorganizēt šādus šovus, lai tur arī vēl kādas cīņas notiktu ne tikai 1 brieža cīņa.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-24 23:49, pirms 8 gadiem
valdish rakstīja: LBF jābūt godīgai! Viņi visu ir salaiduši irsā! Vai var kads nosaukt kādu LAT bokseri, kas pēdējos 10 gados kaut ko būtu sasniedzis Eiropas, Pasaules vai Olimpiskajos mačos??? Tādu nav!! Tāpēc vien LBF ir jātur mute vai jāļauj citiem strādāt!
Pag, pag, pirms bļauj, iedziļinies bļaujamajā tēmā. 2008. gads Nikolajs Grišuņins - Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks...

Cita lieta, ka LBF tiešām ir dīvaina tipa iestādīte, kas vairāk sūdus taisa nekā mākslu, tēlaini izsakoties. Par prezidentiem vieni krāni un mudaki. Izmēzt tur visu tā pamatīgi vajadzētu

  +1 [+] [-]

, 2016-04-25 00:26, pirms 8 gadiem
Sižetu neskatījos, bet tiešām nesaprotu, kāds sakars boksa federācijai ar profesionālo boksu? Briedis plāno cīnīties vienas no 100500 pasaules boksa organizācijām rīkotajā cīņā, ne jau pasaules čempionātā vai olimpiskajās spēlēs. Vai nu arī tas ir kāds gājiens, lai iegūtu "līdzfinansējumu" no nodokļu maksātāju kabatām.
1 2 47 komentāri